| Καιρός στην Αθήνα: 16°C - Eνημέρωση: 04/01/2025 10:50 ΠΜ
Ο χώρος του Shaolin Kung Fu στον Πύργο, Ηλείας γνώρισε ένα σημαντικό ορόσημο με τις πρόσφατες αξιολογήσεις των Σταυρόπουλου Φώτη και Μπεντέβης Νικολέττα, αποφοίτων του Κ.Σ. Φοίνικας. Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαολίν (ΕΠΟΣ), οι αξιολογήσεις πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024 στον Σύλλογο Πύργου. Αυτή η αυστηρή διαδικασία τηρούσε τα υψηλότερα πρότυπα του Επίσημου Συστήματος Αξιολόγησης Σαολίν και του διδακτικού υλικού που καθιέρωσε το ΕΠΟΣ για να εξασφαλίσει τη σωστή και ολοκληρωμένη εκμάθηση του Αυθεντικού Πολιτισμού του Σαολίν.
Μια αυστηρή και ολοκληρωμένη αξιολόγηση
Η αξιολόγηση βασίστηκε σε ένα καλά καθορισμένο σύνολο κριτηρίων που προέρχονται από το διδακτικό υλικό Shaolin Kung Fu που αναπτύχθηκε από την EPOS, περαιτέρω ευθυγραμμισμένο με το πρόγραμμα εξετάσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wushu - Kung Fu. Αυτή η ευθυγράμμιση υπογραμμίζει το βάθος και την ακεραιότητα της διαδικασίας αξιολόγησης, τονίζοντας τη δέσμευση για διατήρηση υψηλών προτύπων στην εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ελληνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαολίν, η επιτροπή αξιολόγησης περιλάμβανε μια διακεκριμένη ομάδα δασκάλων πολεμικών τεχνών. Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο Δάσκαλος
Δασκάλα Σταυρίδου Αλεξάνδρα, του Κ.Σ. Αρτέμιδας "Αριστόμαχος".
Δάσκαλος Καπατσούλιας Παναγιώτης του Κ.Σ. Πύργου Φοίνικας
Δάσκαλος Κοκκάλας Λάμπρος του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Ουράνιος Δράκος.
Η συνολική επίβλεψη ανατέθηκε στον Δάσκαλο Κατακαλαίο Δημήτρη, Διευθυντή του Ελληνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαολίν, η ηγεσία του οποίου εξασφάλισε την ομαλή εκτέλεση και τη δικαιοσύνη της αξιολόγησης.
Μια μαρτυρία αφοσίωσης και δεξιοτεχνίας
Η επιτυχία του Σταυρόπουλου Φώτη και του Μπεντέβης Νικολέττα δεν είναι απλώς ένας προσωπικός θρίαμβος, αλλά και αντανάκλαση της αφοσίωσης και της τεχνογνωσίας των εκπαιδευτών τους και του ευρύτερου συστήματος υποστήριξης του Ελληνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαολίν. Τα επιτεύγματά τους χρησιμεύουν ως υπενθύμιση της σημασίας της πειθαρχίας, της συνεχούς μάθησης και της μαεστρίας στο Shaolin Kung Fu.
Διατήρηση της Κληρονομιάς Σαολίν
Καθώς η κληρονομιά του Shaolin Kung Fu συνεχίζει να εμπνέει τους ασκούμενους σε όλο τον κόσμο, αξιολογήσεις όπως αυτές συμβολίζουν σημαντικά ορόσημα. Γιορτάζουν την πρόοδο των επίδοξων πολεμικών καλλιτεχνών και επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους στην πειθαρχία. Η επιτυχία αυτής της αξιολόγησης υπογραμμίζει τη διαρκή σημασία της κουλτούρας Σαολίν, τόσο ως ιστορικός θησαυρός όσο και ως ζωντανή μορφή τέχνης που συνεχίζει να ευδοκιμεί.
Η Σύνοδος Αξιολόγησης [Chin.: kǎo gōng huìyì 考功会议], είναι μέρος της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Σαολίν και για το λόγο αυτό έχει σημαίνουσα βαρύτητα, αφού προσδίδει εγκυρότητα στη συστηματική μελέτη της Πολιτιστικής Κουλτούρας του Σαολίν και ανυψώνει το επίπεδο στις τεχνικές και τη θεωρία των πολεμικών τεχνών του Σαολίν. Η διαδικασία και τα κριτήρια των Αξιολογήσεων είναι βάσει του Ελληνικού Συστήματος Αξιολόγησης & Πιστοποίησης Σαολίν Ντουάν Ουέϊ [κιν.: Xīlà Shǎolín Gōngfū Duànwèizhì 希腊少林功夫段位制], που έχει συσταθεί ειδικά από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Οργανισμό Σαολίν [ΕΠΟΣ].