| Καιρός στην Αθήνα: 13°C - Eνημέρωση: 12/22/2024 11:50 ΠΜ
Από το οδοιπορικό στην Κίνα, δεν θα μπορούσε να λείψει η επίσκεψη στον μεγάλο δάσκαλο Σι Γιουνγκ Αν [κιν.: shìyǒngān 释永安 / 1941 - ]. Ο δάσκαλος Σι Γιουνγκ Αν, μετά τον θάνατο του Δασκάλου Σι Σινγκ Τζεν [κιν.: shìxíngzhèng dàshī 释行正大师], το 1987, αποσύρθηκε στην γενέτειρά του, στο χωριό Τζουνγκ Γκου [κιν.: zhōnggōngdǐcūn 中宫底村], στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Γιέν Σι [κιν.: yǎnshī 师偃], της επαρχίας Χενάν [κιν.: Hénán 河南]. Εκεί, ως δάσκαλος Λίου Αν Μιν [Κιν.: Liú Ān Mín 刘安民] πλέον, διατηρεί μία από τις πιο διάσημες σχολές πολεμικών τεχνών και κινέζικης κουλτούρας. Την σχολή στηρίζει από το 1997, ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό, ο οποίος συνεισφέρει στην εξάπλωσή της, με κάθε δυνατό τρόπο τόσο οικονομικά όσο και μέσω του διαδικτύου. Ο δάσκαλος Λίου, συνεχώς αναφέρει, πως την σχολή την έχει μαζί με τον φίλο του και αδελφό, Σι Γιαν Τζουό.
Παρόλο που η αποστολή του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου, είχε ήδη συναντήσει το δάσκαλο Λίου τις προηγούμενες ημέρες, το απόγευμα της Κυριακής, 19 Ιουλίου 2015, η Ελληνική αποστολή επισκέφθηκε με επισημότητα, τον δάσκαλο Λίου στην σχολή του. Ο γιος του δασκάλου Λίου Τζι Ουέϊ ξενάγησε τα μέλη της αποστολής στους χώρους της σχολής και στη συνέχεια, παρουσίασαν Σαολίν Κουνγκ Φου προς τιμή του δάσκαλου. Όλα τα μέλη της αποστολής, δάσκαλοι και μη, εκτέλεσαν από μία παραδοσιακή φόρμα, ενώ ασκήθηκαν και με τους μαθητές και τους δασκάλους της σχολής, δίνοντας έμφαση στην Ελληνοκινεζική φιλία.
Ο δάσκαλος Λίου, ιδιαίτερα ευτυχής, παρουσίασε τεχνικές Τσιν Να, από τα Πέντε Ζώα του Σαολίν και έβαλε κάτω τον διπλάσιο σε μέγεθος, δάσκαλο Κοκκάλα Λάμπρο, προκαλώντας το θαυμασμό όλων! Στη συνέχεια, όλοι κάθισαν στην αίθουσα υποδοχής, όπου ο δάσκαλος πρόσφερε τσάι και έδειχνε τις φωτογραφίες των δασκάλων Σι Γιαν Κουνγκ [κιν.: shì yán kōng 释延空] - Κατακαλαίο Δημήτρη, Διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Αθήνας [ΠΟΚΕΣΑ] και Σι Χανγκ Τζι [κιν.: shìhéngjí 释恒吉] - Σπυρόπουλο Χρήστο Διευθυντή του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Παιανίας, από τότε που ήταν ακόμα νεαροί μαθητές. Πολλές από τις φωτογραφίες των Ελλήνων Δασκάλων κοσμούν τους τοίχους, αλλά και τα ενημερωτικά έντυπα της σχολής.
Πριν η ομάδα αναχωρήσει, ο δάσκαλος Λίου δήλωσε πως λόγω της εξάπλωσης του Πολιτισμού Σαολίν στο εξωτερικό, πολλοί τον ρωτούν πληροφορίες για επικείμενες σπουδές και άτομα από το εξωτερικό. Για το λόγο αυτό, εξουσιοδότησε το δάσκαλο Σι Γιαν Τζουό, ως επίσημο εκπρόσωπο της σχολής, ώστε να πράττει εξ ονόματός του, για ότι είναι απαραίτητο, στην Ελλάδα.