Από ένα οδοιπορικό στην Κίνα, δεν θα μπορούσε να λείψει μια επίσκεψη, στο ναό όπου ο Μποντιντάρμα, ολοκλήρωσε τη διδασκαλία του. Πρόκειται για το ναό Κουνγκ Σιάν [Κιν.: kōng xiāng sì 空相寺], δηλαδή το ναό της Κενής Μορφής. Εκεί, στους πρόποδες του βουνού των Αυτιών της Αρκούδας [Κιν.: xióng'ěr shān 熊耳山], έθαψαν τον Μποντιντάρμα το 536 Κ.Ε. μετά από την έκτη προσπάθεια δηλητηρίασης. Δύο χρόνια μετά, ένας αξιωματούχος που επέστρεφε από τις Δυτικές Περιοχές, ανέφερε πως συνάντησε τον Μποντιντάρμα στο δρόμο κουβαλώντας ένα σανδάλι και λέγοντας πως το άλλο το έχει αφήσει για απόδειξη. Ο αξιωματούχος δεν έγινε πιστευτός και δόθηκε άδεια να ανοίξουν τον τάφο. Δέκα έφιπποι άνδρες τράβηξαν την πέτρα που τον σφράγιζε και τότε είδαν μέσα ένα σανδάλι, όπως ακριβώς ο Μποντιντάρμα είχε πει.
Παρόλο που ο ναός χρονολογείται ιστορικά από τους πρώτους ναούς στην Κίνα μαζί με το ναό του Λευκού Αλόγου [Κιν.: báimǎ sì 白马寺], έγινε ευρύτερα γνωστός λόγο του Μποντιντάρμα. Όμως, στο πέρασμα των αιώνων ερημώθηκε καταστράφηκε και το μόνο που παρέμενε όρθιο ήταν η παγόδα του Πατριάρχη και ο τάφος του. Την τελευταία δεκαετία ο ναός έχει ανοικοδομηθεί με την χρηματοδότηση του ναού Σαολίν, και τον διατηρεί υπό την σκέπη του.
Όπως είναι φυσικό, ο ναός της Κενότητας δεν είναι μόνο ιστορικής σημασίας για το Πολιτισμό Σαολίν, αλλά είναι και βαρύνουσας πατριαρχικής κληρονομιάς. Για το λόγο αυτό, σε κάθε οδοιπορικό στη Κίνα που έχει να κάνει με την Κουλτούρα του Σαολίν, θεωρείται επιβεβλημένη η επίσκεψη και η απόδοση τιμής στον αρχαίο αυτό ναό. Ο ναός της Κενότητας, συμπεριλαμβάνεται πάντα στις ιστορικές διαδρομές και οδοιπορικά που οργανώνει Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαολίν ενώ πολλοί από τους δασκάλους έχουνε μελετήσει εκεί.
Η αποστολή έφθασε στο ναό νωρίς το πρωί και τους υποδέχθηκε ο δάσκαλος Σι Κουνγκ Τζαν [Κιν.: shì kōng zhàn 释空湛] καθώς ο Ηγούμενος Σι Γιαν Τσι [Κιν.: shì yán cí 释延慈], καλός φίλος του Σι Γιαν Τζουό και Δάσκαλος του Σι Γιαν Κουνγκ, απουσίαζε. Αφού προσέφεραν τσάι στους επισκέπτες στην αίθουσα υποδοχής, συνομίλησαν με τον δάσκαλο Γιαν Τζουό και Γιαν Κουνγκ για το στάδιο αποπεράτωσης του ναού. Το μεγαλύτερο μέρος έχει ανοικοδομηθεί και ο ναός είναι πλήρως λειτουργικός. Μάλιστα, το φετινό Μάιο, έγινε και η τελετή καταθέσεως θεμελίου λίθου της υπό ανέγερσης Αίθουσας Επιστρέφοντας στη Δύση [Κιν.: xī guī táng 西归堂], που αναμένεται να αποπερατωθεί το χειμώνα του ιδίου έτους. Στη συνέχεια, οι δάσκαλοι Σι Κουνγκ Γκουό [Κιν.: shì kōng guǒ 释空果] και Σι Κουνγκ Τζι [Κιν.: shì kōng jù 释空巨], συμμαθητές του Έλληνα Δάσκαλου Σι Γιαν Κουνγκ, έδειξαν στα μέλη της αποστολής τα κειμήλια του μοναστηριού, φωτογραφίες του ναού πριν την αναστήλωση, τον βράχο που επιβεβαιώνει την ιστορική ύπαρξη του Μποντιντάρμα, την Παγόδα του Μποντιντάρμα [Κιν.: dá mó tǎ 达摩塔] και τον Τάφο του Μποντιντάρμα [Κιν.: dá mó mù 达摩墓].
Οι παλιοί δάσκαλοι του ΕΠΟΣ παρέμειναν στον Τάφο του Μποντιντάρμα, ενώ οι νέοι δάσκαλοι, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, εκτέλεσαν παραδοσιακές φόρμες στο πλάτωμα της Παγόδας του Μποντιντάρμα. Η μέρα κύλησε ήσυχα και λίγο πριν το σούρουπο η αποστολή αναχώρησε κρατώντας υπέροχες αναμνήσεις από αυτόν τον υπέροχο γαλήνιο ναό.