| Καιρός στην Αθήνα: 13°C - Eνημέρωση: 12/22/2024 12:20 ΜΜ
Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαολίν, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους, Πύργου και Αμαλιάδας διοργάνωσε μια σειρά από σεμινάρια συστημικής διδασκαλίας, το διήμερο, 6 και 7 Δεκεμβρίου, 2014. Το 1ο σεμινάριο, ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου, 6 Δεκεμβρίου 2014, όπου οι κορυφαίες Ελληνίδες Σπουδάστριες Γιαννακοπούλου Άννα και Σταυρίδου Αλεξάνδρα [4ου Ντουάν Ουέϊ Βασικού Επιπέδου], του ΕΠΟΣ, , δίδαξαν το «Κοντάρι του Κρυμμένου Χεριού» - Ιν Σόου Γκουν [κιν.: Shàolín Yīnshǒugùn 少林阴手棍], που θεωρείται η πιο γνωστή και πιο αντιπροσωπευτική παραδοσιακή φόρμα όπλου στο Σαολίν, στη Λέσχη του Πύργου και την παρακολούθησαν προχωρημένοι σπουδαστές και σπουδάστριες, της Ηλείας.
Στις 7 το απόγευμα με την ευκαιρία των 15 χρόνων, που συμπληρώνονται το Φεβρουάριο του 2015, που ο Δάσκαλος Γιαν Τζουό δίδαξε Ρόου Τσουάν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο «Ενοποίηση και Ενθύμιση του Ρόου Τσουάν [Κιν.: róuquán 柔拳], της Μαλακής Γροθιάς του Σαολίν». Το Σεμινάριο ήταν αποκλειστικά για τους Δασκάλους του Ελληνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαολίν. Οι δάσκαλοι αναπόλησαν την εποχή που πρωτοξεκίνησαν και μοιράστηκαν τα βιώματα, τις εμπειρίες και τα οφέλη που τους έχει προσφέρει το Ρόου Τσουάν μέσα σε αυτή τη 15ετία. Εκτέλεσαν ομαδικά, τις δεξιότητες που είχαν διδαχθεί, σε μία συνέχεια τριών ωρών, χωρίς διακοπή, ξετυλίγοντας αργά όλη τους την γνώση υπό την καθοδήγηση του τον Διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Αθήνας [ΠΟΚΕΣΑ], Δάσκαλο Κατακαλαίο Δημήτρη - Σι Γιαν Κουνγκ [κιν.: shì yán kōng 释延空] και την εποπτεία του Δάσκαλου Σταυρίδη Ιορδάνη - Σι Γιαν Τζουό [κιν.: shì yán zhuō 释延卓], ιδρυτή και διευθυντή του [ΕΠΟΣ].
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, στις 10 το πρωί ξεκίνησε το επόμενο σεμινάριο συστημικής διδασκαλίας, όπου οι Σπουδάστριες Γιαννακοπούλου Άννα και Σταυρίδου Αλεξάνδρα, του ΕΠΟΣ, δίδαξαν το στυλ «Γροθιά της μικρής ροής» - Σιάο Χόον Τσουάν [κιν: xiǎohóngquán 小洪拳] του Σαολίν, που θεωρείται από τις πιο παλιές φόρμες των Πολεμικών Τεχνών του Σαολίν που διασώζονται στις μέρες μας, στους Σπουδαστές και τις Σπουδάστριες του Πύργου και της Αμαλιάδας. Ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκε η Διδασκαλία με θέμα οι Πέντε Ενέργειες Εφαρμογή και Πράξη. Οι Πέντε Δεξιότητες της Μαλακής Γροθιάς - Ρόου Τσουάν του Σαολίν [Κιν.: Shàolín róuquán wǔgōng 少林柔拳五工], αναπτύσσουν την εσωτερική δύναμη και αρμονία µέσω του συντονισμού και της χαλάρωσης του Νου και του Σώματος. Έτσι οι αισθήσεις καθαρίζουν και οξύνονται, η επίγνωσή μας βρίσκεται σε εγρήγορση, νιώθουμε ευεξία και πληρότητα χωρίς τεχνητά εξωτερικά «βοηθήματα», με μόνο εργαλείο τον εαυτό μας, δηλαδή το σώμα, την ενέργεια και το νου μας.
Ολοκληρώνοντας ένα πολύ όμορφο εκπαιδευτικό διήμερο, μελετήθηκε η παραδοσιακή φόρμα «Χουλούνγκ Τσουάν» - Γροθιά του Τίγρη και του Δράκου [Κιν.: Shàolín hǔlóng quán 少林虎龙拳], του Σαολίν [Κιν.: Shàolín gōngfu 少林功夫]. Πρόκειται για μια παραδοσιακή φόρμα από το στυλ της «Γροθιάς Μίμησης των Πέντε Ζώων» – Γου Φανγκ Σενγκ Τσουάν, γνωστό στις μέρες μας ως «Γροθιά των Πέντε Ζώων» - Γου Σενγκ Τσουάν [κιν.: wǔxíngquán 五形拳], του μοναχού Σαολίν και δάσκαλο του Τσαν, Τσιόου Γιoυέ [κιν.: shàolínsì sēngrén qiūyuè chánshī 少林寺僧人秋月禅师].