| Καιρός στην Αθήνα: 13°C - Eνημέρωση: 12/22/2024 11:50 ΠΜ
Στα πλαίσια της από κοινού ανάπτυξης, εφαρμογής και υλοποίησης εκπαιδευτικών-επιμορφωτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων, η αποστολή του ΕΠΟΣ επισκέφθηκε την Κρατική Λαϊκή Ακαδημία Γου Σου της Λούογιαν [Κιν.: luòyáng shì shàolín wǔshù xuéxiào 洛阳市少林武术学校], την οποία Εκπροσωπεί επισήμως και κατά Αποκλειστικότητα στην Ελλάδα από τις 24 Ιουλίου 2015, μετά την κατάρτιση και υπογραφή Σύμφωνου φιλίας, εκπροσώπησης και συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.
Στην Κεντρική πύλη, τους περίμενε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ακαδημίας της Λούογιαν Κύριος Τσεν Ζενγκ Ουέϊ, ο οποίος υποδέχτηκε εγκάρδια τον καλό του φίλο και συνεργάτη, Δάσκαλο Σι Γιαν Τζουό [κιν.: shì yán zhuō 释延卓] - Σταυρίδη Ιορδάνη και τα Μέλη της Ελληνικής αποστολής που στην πλειοψηφία τους έχουν αξιολογηθεί επισήμως από την Κινεζική Ακαδημία κι έχουν επάρκεια προσόντων διδασκαλίας στο Πολιτισμό Σαολίν.
Οι δύο δάσκαλοι, μίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των Κινέζικων Πολεμικών Τεχνών, καθώς και για την ανάπτυξη τους στην Κίνα αλλά και στην Ελλάδα, απολαμβάνοντας το τσάι τους στην αίθουσα του Δ.Σ. Ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό, ακολουθώντας το πρωτόκολλο, παρέδωσε μία τιμητική πλακέτα από Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαολίν στον Κύριο Τσεν.
Στη συνέχεια ο Κινέζος Δάσκαλος, ενημέρωσε τον Έλληνα ομόλογο του, ότι έως την Ολυμπιάδα του Πεκίνου το 2008, η Κίνα, προωθούσε το Μοντέρνο Γουσού και τις 10 Διεθνείς φόρμες ανταγωνισμού. Όμως έγινε έντονα αντιληπτό πως με τον τρόπο αυτό η παράδοση τείνει προς εξαφάνιση. Έτσι από το 2012 ξεκίνησε μια εκστρατεία, με την οποία, κάθε επαρχία προωθεί και αναδεικνύει τους δασκάλους και τα γηγενή παραδοσιακά στυλ. Ως εκ τούτου, η επαρχία Χονάν, προωθεί το Σαολίν Τσουάν και το Τάι Τζι Τσουάν. Ένα ακόμα νέο δεδομένο, είναι ότι το μάθημα του Γουσού έχει ενσωματωθεί στα σχολεία και μπορεί να το επιλέξει όποιος μαθητής το επιθυμεί και να πάρει ειδικότητα σε αυτό.
Μετά την ολοκλήρωση της πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης, η ομάδα του ΕΠΟΣ, κατευθύνθηκε προς την αίθουσα προπόνησης, όπου οι Σπουδαστές και οι Σπουδάστριες της σχολής έκαναν προπόνηση μαζί με τους Έλληνες. Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με μια μικρή επίδειξη, που έκαναν Κινέζοι κι Έλληνες μαζί, προς τιμή των Δασκάλων. Ο Κύριος Τσεν Ζενγκ Ουέϊ, προσκάλεσε τους Έλληνες να έρθουν και του χρόνου και να μείνουν για όσο το επιθυμούν στη σχολή, να προπονηθούν και να μελετήσουν μαζί.
Ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό, είναι από τους πλέον αξιόλογους Δασκάλους των Πολεμικών Τεχνών του Σαολίν. Σήμερα οι Έλληνες Σπουδαστές και Σπουδάστριες, απέδειξαν το λόγο για τον οποίο, η επιτροπή του Λαϊκού Γραφείου Κουλτούρας και Αθλητισμού της επαρχίας Χονάν έχει παραχωρήσει την επίτιμη θέση του Συμβούλου, από το 2002 στον Έλληνα Δάσκαλο. Είναι μεγάλη τιμή για την Ακαδημία μας αλλά και για μένα προσωπικά που συνεργαζόμαστε. Δήλωσε ο Κύριος Τσεν Ζενγκ Ουέϊ.
Γεμάτοι ενθουσιασμό τα μέλη της αποστολής φωτογραφήθηκαν με όλους τους παρευρισκόμενους και ολοκληρώνοντας μια πολύ όμορφη εμπειρία, αναχώρησαν για την Λούογιαν, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.