| Καιρός στην Αθήνα: 13°C - Eνημέρωση: 12/22/2024 12:20 ΜΜ
Η Γ' Αξιολογητική Περίοδος ολοκληρώθηκε επιτυχώς, για τους Σπουδαστές και τις Σπουδάστριες των Κέντρων που πρόσκεινται σΟ Ελληνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαολίν, με το διπλό συνέδριο αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη του ©Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Αμαλιάδας και στη Λέσχη του ©Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Πύργου «ΦΟΙΝΙΚΑΣ», το Σάββατο 13 Ιουνίου του 2015.
Οι αξιολογητές, Μέλη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης, κύριοι Σπυρόπουλος Χρήστος, Κοκκάλας Λάμπρος, Καπατσούλιας Παναγιώτης, Κωστής Νικόλαος, Μπάνερ Άντριου, Δελής Γιώργος, Αλτάνης Θεόδωρος και οι κυρίες Αντωνίου Έφη, Τσαμουταλίδη Σταματίνα και Κωστή Όλγα, καθώς και οι Αντάρη Κωνσταντίνα και Γιαννακόπουλος Κώστας της Ομάδας Ανάπτυξης Πολιτισμού Σαολίν «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ» οι οποίοι βοηθήσανε στις διαδικασίες.
Επικεφαλής της επιτροπής Aξιολόγησης ήταν ο Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Αθήνας [ΠΟΚΕΣΑ], Δάσκαλος Κατακαλαίος Δημήτρης - Σι Γιαν Κουνγκ [κιν.: shì yán kōng 释延空] ενώ τη γενική εποπτεία των διαδικασιών της Αξιολόγησης, είχε ο Δάσκαλος Σταυρίδης Ιορδάνης - Σι Γιαν Τζουό [κιν.: shì yán zhuō 释延卓], ιδρυτής και διευθυντής του [ΕΠΟΣ].
Η Γ' Αξιολογητική Περίοδος για τους Σπουδαστές και τις Σπουδάστριες των Κέντρων Πολιτισμού Σαολίν Αμαλιάδας και Πύργου, ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Η δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στα Σωματεία Σαολίν της Ηλείας, είναι πλέον εμφανώς αξιόλογη. Σκοπός των αξιολογήσεων δεν είναι η απόδοση ζώνης, κάτι που έχει λανθασμένα κατανοηθεί. Η Αξιολόγηση αποτελεί μια συνεχή δυναμική διαδικασία ενσωματωμένη στη λειτουργία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου όλων μας. Η Ηλεία έχει προσφέρει στην Ανάπτυξη και στην ορθή διάδοση του Πολιτισμού και της Κουλτούρας τους Σαολίν τα τελευταία 20 χρόνια πάρα πολλά και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία. Δήλωσε ο Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Αθήνας [ΠΟΚΕΣΑ], Δάσκαλος Κατακαλαίος Δημήτρης.
Η Σύνοδος Αξιολόγησης, είναι μέρος της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Σαολίν και για το λόγο αυτό έχει σημαίνουσα βαρύτητα, αφού προσδίδει εγκυρότητα στη συστηματική μελέτη της Πολιτιστικής Κουλτούρας του Σαολίν και ανυψώνει το επίπεδο στις τεχνικές και τη θεωρία των πολεμικών τεχνών του Σαολίν. Η διαδικασία και τα κριτήρια των Αξιολογήσεων είναι βάσει του Ελληνικού Συστήματος Αξιολόγησης & Πιστοποίησης Σαολίν Ντουάν Ουέϊ [κιν.: Xīlà Shǎolín Gōngfū Duànwèizhì 希腊少林功夫段位制], που έχει συσταθεί ειδικά από το Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαολίν [ΕΠΟΣ].