| Καιρός στην Αθήνα: 12°C - Eνημέρωση: 22/01/2025 9:50 ΠΜ
Στα πλαίσια συνεχούς προώθησης των εσωτερικών τεχνών του Σαολίν, και κατόπιν αιτήματος του δασκάλου κου Άρη Γκάνη, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση Σαολίν Ρόου Τσουάν «Mαλακή γροθιά» [Κιν: Shàolín róu quán 少林 柔拳], στις 27 Μαίου, 2015 στον κατάμεστο χώρο του γυμναστηρίου πολεμικών και εναλλακτικών τεχνών Power Center (που αποτελεί και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών) στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, από το Δάσκαλο Σι Μιάο Γιουάν [κιν.: shìmiàoyuán 释妙原] – Βασιλόπουλο Ιωάννη ο οποίος είναι Επίσημα Αναγνωρισμένος Δασκάλος Πολεμικών Τεχνών του ΕΠΟΣ.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν σε διάφορα είδη Τσι Γκον και παραδοσιακών ασκήσεων του Σαολίν, ενώ γνώρισαν τη Μαλακή Γροθιά του Σαολίν που αποτελεί την πρόγονη και παραδοσιακή μορφή του Τάϊ Τζι Τσουάν. Βίωσαν παράλληλα ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από την ιστορία, τις αρχές και την κουλτούρα του Σαολίν, μέσα από τις μαχητικές αρετές και τις Πέντε Δεξιότητες που σταδιακά αναπτύσσει ο ενασχολούμενος με το Ρόου Τσουάν.
Πέρα από την παράθεση των θεραπευτικών εφαρμογών στο Ρόου Τσουάν, των αναρίθμητων μελετών και παγκόσμιων οργανισμών υγείας που συστήνουν επικουρικά την άσκηση στις τέχνες αυτές, έγινε και αλληγορική αναφορά στα οφέλη που έχει η άσκηση στο άμεσο περιβάλλον του κάθε ασκούμενου και την καθημερινότητά του γενικότερα.
Αξιοσημείωτη η προσέλευση των ενδιαφερομένων ακόμη και δασκάλων από διαφορετικά μονοπάτια τόσο των πολεμικών, όσο και άλλων εναλλακτικών θεραπευτικών τεχνών. Με την ευκαιρία αυτή εξηγήθηκε η προσαρμοσειογενής δράση του Ρόου Τσουαν και το πως λειτουργεί ενισχυτικά/επαυξητικά, δίχως να ανταγωνίζεται, την οποιαδήποτε άλλη μορφή άσκησης.
Αξίζει να αναφερθεί ο ενθουσιασμός που εκδηλώθηκε από αρκετούς γονείς που δεν δίστασαν να ασκηθούν μαζί με τα παιδιά τους δημιουργώντας έτσι ένα εξαιρετικό κλίμα οικογενειακής θαλπωρής όπως άλλωστε είναι αυτό της μεγάλης οικογένειας του Σαολίν.
Απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσίαση, ο υπεύθυνος της σχολής κος Γκάνης ευχαρίστησε τον Δάσκαλο Μιάο Γιουάν και προέβη σε δέσμευση ωρών διδασκαλίας στο χώρο του.
Με το πέρας της παρουσίασης μοιράστηκε υλικό πάνω στην άσκηση του Σαολίν Τσι Γκον και Ρόου Τσουάν, ενώ έγινε συζήτηση γενικότερα και αναφορά στο Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαολίν και στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τους υπευθύνους για την ορθή διάδοση των τεχνών του Σαολίν, σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.