| Καιρός στην Αθήνα: 12°C - Eνημέρωση: 22/01/2025 9:50 ΠΜ
H νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε με τις καλύτερες προυποθέσεις για τη Θεσσαλονίκη. Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου και 9:00μμ πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοικτή παρουσίαση για τη σεζόν στο χώρο του Aniline studio dance theater στα πλαίσια εκδήλωσης έναρξης των δραστηριοτήτων του θεάτρου. Η υπεύθυνη κα Αραμπατζή Νατάσα προσκάλεσε το Δάσκαλο Σι Μιάο Γιουάν [κιν.: shìmiàoyuán 释妙原] – Βασιλόπουλο Ιωάννη ο οποίος είναι Επίσημα Αναγνωρισμένος Δασκάλος Πολεμικών Τεχνών του ΕΠΟΣ να κάνει παρουσίαση της Μαλακής Γροθιάς του Σαολίν Σαολίν Ρόου Τσουάν [κιν: Shàolín róu quán 少林 柔拳] και Τσι Γκον.
Το θέατρο είναι ασφυκτικά γεμάτο σε μια γιορτή τέχνης, με μουσικούς, χορευτές, ζωγράφους, ποιητές που αγωνιωδώς περιμένουν να δουν τι είναι η τέχνη αυτή του Σαολίν.
Αποφασίστηκε να αρχίσει το εορταστικό πρόγραμμα με Ρόου Τσουάν για να μπορέσει το κοινό να χαλαρώσει και να απολαύσει ακόμη καλύτερα τη συνέχεια. Προτάθηκε να γίνει διαδραστική παρουσίαση και η κα Αραμπατζή ήταν άκρως δεκτική.
Στην αρχή έγινε μια αρκετά μεγάλη εισαγωγή ως προς το τι είναι το Ρόου Τσουάν, ο πρόγονος του γνωστού Ταϊ Τζί, σε ποιους απευθύνεται και σε τι αποσκοπεί πέρα από τα ψυχοσωματικά οφέλη, λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία της αυτοάμυνας που εμπεριέχει. Ανάμεσα σε όλα αναφέρθηκαν περιληπτικά οι μαχητικές αρετές , και οι Πέντε Δεξιότητες που αναδύονται σε κάθε ασκούμενο στο Ρόου Τσουάν.
Για να τεθούν σωστά οι βάσεις, άρχισε η παρουσίαση με στάση ιππαστή και από εκεί ξεκίνησε μια ροή από ασκήσεις ενεργοποίησης Τσι Γκον στις οποίες με πολύ χαρά και «ευχάριστα ανταγωνιστικό πνεύμα», ακολούθησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Χαμόγελα χαράς και οι πρώτες σταγόνες ιδρώτα δεν αργούν να ξεπροβάλουν από τα πρόσωπα τους.
Ολοκληρώνοντας. τα φώτα χαμήλωσαν και πραγματοποιήθηκε επίδειξη τμήματος μιας από τις άοπλες ρουτίνες του Ρόου Τσουάν. Απόλυτη σιγή επικρατούσε στο χώρο.
Με το πέρας υπήρχε εξαιρετικό ενδιαφέρον από τους καλεσμένους που θέλησαν να μάθουν για τις τέχνες του Σαολίν, την πορεία του στην Ελλάδα όπως και την ιστορία του Ελληνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαολίν. Για ακόμη μια φορά δόθηκε έμφαση στο ότι οι τέχνες αυτές δε βλέπουν όρια στην ηλικία,πως δεν υπάρχουν φραγμοί στην εσωτερική ανάπτυξη και η εξάσκηση στις τέχνες αυτές μπορεί να δράσει ενισχυτικά σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που απαιτεί συγκέντρωση και γαλήνη, σωματική και μη.