H γενική διευθύντρια του παιδικού θέατρου Λαμπιόνι κυρία Αννίτα Γκαϊταντζή, πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαολίν να παρουσιάσει σε γκρούπ παιδιών τη Μαλακή Γροθιά του Σαολίν Σαολίν Ρόου Τσουάν [κιν: Shàolín róu quán 少林 柔拳], σαν τμήμα του προγράμματος της καλοκαιρινής κατασκήνωσης στην πόλη. Η πρώτη παρουσίαση ξεκίνησε στις 11:00πμ την Τετάρτη 24 Ιουνίου στη σκηνή του θεάτρου από το Δάσκαλο Σι Μιάο Γιουάν [κιν.: shìmiàoyuán 释妙原] – Βασιλόπουλο Ιωάννη ο οποίος είναι Επίσημα Αναγνωρισμένος Δασκάλος Πολεμικών Τεχνών του ΕΠΟΣ.
Πριν την παρουσίαση υπήρχε άφθονος χρόνος για να συζητηθεί όχι μόνο με γονείς αλλά και με προσωπικό του θεάτρου, οι θεραπευτικές δράσεις του Σαολίν Ρόου Τσουάν στα παιδιά. Επιπρόσθετα, έγινε μια μικρή εισαγωγή πάνω στις αρχές και την κουλτούρα του Σαολίν, μέσα από τις μαχητικές αρετές και τις Πέντε Δεξιότητες που αναδύονται σε κάθε ασκούμενο στο Ρόου Τσουάν ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στις ασκήσεις Τσι Γκον, σε παραδοσιακές ασκήσεις και γυμνάσματα του Σαολίν, και γνώρισαν τη Μαλακή Γροθιά του Σαολίν που αποτελεί την πρόγονη και παραδοσιακή μορφή του Τάϊ Τζι Τσουάν.
Αυτή τη φορά επιστρατεύτηκαν διάφορα παιχνίδια για να διευκολύνουν τη διαδικασία της μάθησης των παιδιών και να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή τους, όπως φτερόμπαλες [Κιν.: jiànzi 毽子] κ.α συνδυάζοντας έτσι τη διασκέδαση με την εξάσκηση. Ήταν πραγματικά εκπληκτικό το πόσο γρήγορα υιοθέτησαν τις ασκήσεις και το πόσο άμεση ήταν επίδραση που είχαν αυτές στην συμπεριφορά και διάθεσή τους. Χαρούμενο ήταν και το γεγονός ότι προσωπικό δεν αντιστάθηκε να ασκηθεί μαζί με τα παιδιά, μαρτυρώντας από την πλευρά τους την κατευναστική και καταπραϋντική επίδραση του Τσι Γκον. Τα παιδιά έφτασαν σε τέτοιο σημείο ηρεμίας που τους επέτρεψε να καθίσουν για μερικά λεπτά και να χαλαρώσουν ακόμη περισσότερο.
H παρουσίαση ολοκληρώθηκε με συζήτηση με το προσωπικό και τη διευθύντρια του θεάτρου πάνω στις σημειώσεις σχετικά με το Ρόου Τσουάν και το Τσι Γκον. Σημειώθηκε ότι το το Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαολίν και οι τέχνες του Σαολίν γενικότερα δε βλέπουν όρια στην ηλικία και πως δεν υπάρχουν φραγμοί στην εσωτερική ανάπτυξη, καθώς και το πόσο σημαντικό είναι να εξοικειώνεται κανείς με τις τέχνες αυτές από μικρή ηλικία. Η κα Γκαϊτατζή ευχαρίστησε το δάσκαλο Μιάο Γιουάν και ζήτησε να επαναλάβουν τις παρουσίασεις και για τα επόμενα γκρουπ.