Το Σάββατο 6 Ιουνίου και ώρα 12:00μμ πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και μάθημα γνωριμίας στο Σαολίν Ρόου Τσουάν «Mαλακή γροθιά» [Κιν: Shàolín róu quán 少林 柔拳],στην Πυλαία στον άκρως ευπρόσδεκτο χώρο του Studio SomaNous. Η υπεύθυνη του χώρου κυρία Κουτσουρά Αναστασία σε μια κοινή προσπάθεια προσέγγισης των νέων ηλικιακά αλλά και των γονέων, ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά στην πρώτη επαφή μαζί της και υποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά το Δάσκαλο Σι Μιάο Γιουάν [κιν.: shìmiàoyuán 释妙原] – Βασιλόπουλο Ιωάννη ο οποίος είναι Επίσημα Αναγνωρισμένος Δασκάλος Πολεμικών Τεχνών του ΕΠΟΣ.
Οι παρευρισκόμενοι βίωσαν σχεδόν άμεσα τα αποτελέσματα της άσκησης στο Τσι Γκον και παραδοσιακών ασκήσεων του Σαολίν, και γνώρισαν τη Μαλακή Γροθιά του Σαολίν που αποτελεί την πρόγονη και παραδοσιακή μορφή του Τάϊ Τζι Τσουάν.
Δόθηκε η ευκαιρία, όπως σε κάθε παρουσίαση, για μια εισαγωγή στις αρχές και την κουλτούρα του Σαολίν, μέσα από τις μαχητικές αρετές και τις Πέντε Δεξιότητες που σταδιακά αναπτύσσει ο ενασχολούμενος με το Ρόου Τσουάν.
Και σε αυτή την παρουσίαση υπήρχε συμμετοχή από θεραπευτές αλλά και προχωρημένους μαθητές άλλων πολεμικών τεχνών. Όπως και στο παρελθόν εξηγήθηκε ο προσαρμοσιογενής χαρακτήρας της άσκησης στο Ρόου Τσουάν και η ικανότητα τoυ στο να ενισχύει/επαυξάνει οποιαδήποτε άλλη σωματική/πνευματική δραστηριότητα.
Όπως αναμενόταν, λόγω της τοποθεσίας του πολυχώρου, υπήρξαν και γονείς που άδραξαν την ευκαιρία να ασκηθούν με τα παιδιά τους.
Η υπεύθυνη του χώρου κα Κουτσουρά Αναστασία αφού ευχαρίστησε το δάσκαλο Μιάο Γιουάν ζήτησε να δεσμεύσει ώρες διδασκαλίας για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.
Φτάνοντας στο τέλος της παρουσίασης έγινε συζήτηση πάνω στο υλικό για την άσκηση του Σαολίν Τσι Γκον και Ρόου Τσουάν και τα πολύπλευρα, επιστημονικά πλέον τεκμηριωμένα, οφέλη από την άσκηση αυτή στην γενικότερη υγεία. Η παρουσίαση έκλεισε με αναφορά στο Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαολίν και στην ορθή προσπάθεια που καταβάλλεται από τους υπευθύνους για τη διάδοση των τεχνών του Σαολίν στην Ελλάδα.