Το Κόου Σι [Κιν.: gōu shì zhèn 緱氏鎮], γενέτειρα του Επιφανούς Μοναχού Σουάν Τζαν [Κιν.: xuán zàng玄奘, 602 ~ 664], επισκέφθηκε σύμφωνα με το πολιτιστικό της πρόγραμμα, η αποστολή του ΕΠΟΣ, τη Τετάρτη 20 Ιουλίου, 2016, θέλοντας να γνωρίσουν από κοντά το μέρος όπου έζησε και γεννήθηκε ο διάσημος Κινέζος αναζητητής.
Η Ελληνική αποστολή, παίρνοντας άδεια από τον αρμόδιο φορέα, επισκέφθηκε το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Σουάν Τζαν και ο δάσκαλος Σι Γιαν Κουνγκ, ανέλαβε τη ξενάγηση στους χώρους, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί σε γεγονότα σχετικά με τη ζωή του επιφανούς μοναχού, τα ταξίδια του στην Ινδία και το σπουδαίο μεταφραστικό του έργο.
Στη συνέχεια ο δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό, κάλεσε τους Σπουδαστές και τις Σπουδάστριες, στον προαύλιο χώρο και τους μίλησε για τη σπουδαιότητα του έργου του Σουάν Τζαν και δράττοντας της ευκαιρίας, ξεκίνησε μία τετράωρη πρωινή διδασκαλία και άσκηση με τους δασκάλους και τους σπουδαστές του ΕΠΟΣ, σε δεξιότητες των «Πολεμικών Τεχνών της Παραδοσιακής Ορθόδοξης Σχολής του Σαολίν» [Κιν.: Shàolín chuántǒng zhèngzōng wǔgōng 少林传统正宗武功].
Οι δάσκαλοι Σι Γιαν Τζουό και Σι Γιαν Κουνγκ, άφησαν την αποστολή να απολαύσει το ειδυλλιακό τοπίο και τη μαγευτική φύση, κάνοντας Σαολίν Ρόου Τσουάν και Τσι Γκον, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου Αλτάνη Θεόδωρου, καθώς τους κάλεσαν από το οικείο γραφείο πολιτισμού.
Υπό τη συνοδεία του διευθυντή του γραφείου, περιηγήθηκαν στο μέρος στο οποίο έχει δρομολογηθεί ένα τεράστιο έργο ανάπλασης της περιοχής. Οι Έλληνες δάσκαλοι είχαν την ευκαιρία να δουν και να μελετήσουν από κοντά χειρόγραφα και άλλα ιστορικά κειμήλια, όπως κείμενα από τα Μεγάλα Αρχεία Δυτικών Περιοχών της Δυναστείας των Τανγκ [Κιν.: dà táng xīyù jì大唐西域记], καθώς και τη Σούτρα της Υπέρτατης και Τέλειας Σοφίας [Κιν.: Bōrě Bōluómìduō Jīng 摩诃般若波罗蜜多经, Σανσκρ.: Mahāprajñāpāramitā Sūtra], η οποία αποτελεί την κορύφωση του μεταφραστικού έργου του Σουάν Τζαν και θεωρείται Πνευματικός Θησαυρός για ολόκληρη την Ανθρωπότητα.