Στο πανέμορφο δάσος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Λαγκαδά, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία η εκπαιδευτική ημερίδα «Σαολίν Κουνγκ Φου Μέσης Κατάρτισης» [κιν.: Shǎolínwǔgōng zhōngjí péixùn 少林武功中级培训], στο πλαίσιο μιας ακόμη υλοποιούμενης Πράξης του ΕΠΟΣ σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν Αθήνας και την Ελληνική Ομοσπονδία Σαολίν.
Στις 9 το πρωί, μέσα στην πυκνή ομίχλη που ερχόταν από τη λίμνη της Κορώνειας, οι Σπουδαστές και οι Σπουδάστριες χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με το επίπεδο και τις δεξιότητές τους με τους Δάσκαλους του ΕΠΟΣ να επιβλέπουν και να μοιράζονται εμπειρίες και γνώσεις μαζί τους. Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, με το ελαφρύ ψύχος και την έντονη υγρασία, ανέδειξαν τις ασκήσεις τσι γκον σε μείζονος σημασίας, όχι μόνο για τους μεγαλύτερους, αλλά και για τα παιδιά. Η κούραση από το πολύωρο ταξίδι, εξανεμίσθηκε δίνοντας κέφι και όρεξη για μία τετράωρη και χωρίς διάλειμμα ροή δεξιοτήτων. Σε αυτή την ημερίδα για πρώτη φορά έλαβε μέρος και η νεοσύστατη ομάδα Ρόου Τσουάν Θεσσαλονίκης, της οποίας οι Σπουδαστές και οι Σπουδάστριες είχαν την ευκαιρία για να γνωρίσουν όχι μόνο τους Δασκάλους και τις Δασκάλες του ΕΠΟΣ αλλά και τον πλούτο των τεχνών του Σαολίν.
Στους συμμετέχοντες που προερχόταν από διάφορα Σωματεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν, παρουσιάστηκε και αναλύθηκε η Γου Μπου Τσουάν [κιν.: wǔbùquán 五步拳], η Λιαν Χουάν Τσουάν [κιν.: liánhuánquán 连环拳], η Τσι Σινγκ Τσουάν [κιν: qīxīngquán 七星拳], το Πλατύ Σπαθί [κιν.: dāndāo 单刀], το Σαολίν Πα Τουάν Τζιν [Κιν.: Shàolín bāduànjǐn 少林八段锦], η Λίουχο [κιν.: liùhéquán | 六合拳], ενεργειακή καλλιέργεια [κιν.: qìgōng 气功], Σαολίν Ρόου Τσουάν [κιν: Shàolín róu quán 少林 柔拳] κ.α.
Τη γενική εποπτεία της εκπαιδευτικής ημερίδας είχαν ο Δάσκαλος Σταυρίδης Ιορδάνης - Σι Γιαν Τζουό [κιν.: shì yán zhuō 释延卓], ιδρυτής και διευθυντής του ΕΠΟΣ και ο Δάσκαλος Σι Γιαν Κουνγκ [κιν.: shì yán kōng 释延空], ιδρυτής και διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Αθήνας.
Σύντροφοι και αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια όλοι οι Δάσκαλοι που ΕΠΟΣ που με αμείωτο ενδιαφέρον συνεισέφεραν στο να βιώσουν όλοι μικροί και μεγάλοι, τη θαλπωρή της μεγάλης αυτής οικογένειας που λέγεται Ελληνικό Σαολίν, επιβεβαιώνοντας ότι οι τέχνες του απευθύνονται σε κάθε ηλικία, σωματότυπο, πεποιθήσεις και πως όλοι ανεξαιρέτως μπορούν να βιώσουν τα ευεργετικά οφέλη των τεχνών του.
Αναφορά γίνεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναού Σαολίν εδώ.