| Καιρός στην Αθήνα: 13°C - Eνημέρωση: 12/22/2024 11:50 ΠΜ
Το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουνίου, 2016, αποστολή 37 ατόμων του ΕΠΟΣ, συνόδευσε τον δάσκαλο Γου Ουέν Τζουν και Πρόεδρο του Κέντρου Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū 长春 经开 国学 武道研究会], στην Ηλεία. Η προγραμματισμένη επίσκεψη του κυρίου Γου Ουέν Τζουν, υλοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων του ΕΠΟΣ.
Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, το λεωφορείο με την αποστολή του ΕΠΟΣ, που συνόδευαν τον κ. Γου Ουέν Τζουν και την σύζυγό του κα. Τζι Τζάο Σια, έφθασε στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Ο διεθνής αντιπρόσωπος του Κέντρου του Τσανγκτσούν, Λαοσί Τσιμπινουδάκης Γιώργος, ο δάσκαλος του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Αθήνας, Λαοσί Κατακαλαίος Δημήτρης ξενάγησαν το ζεύγος στους χώρους της Αρχαίας Ολυμπίας, με τη βοήθεια της Αρχαιολόγου και σπουδάστριας του ΕΠΟΣ, Χρύσας Παϊπάτη. Ο κ. Ουέν Τζουν και η σύζυγός του φανερά συγκινημένοι με την ιστορία του ιερού αυτού χώρου, περιηγήθηκαν για αρκετή ώρα μαζί με όλα τα μέλη της αποστολής και στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας.
Μετά το τέλος της περιήγησης, ο δάσκαλος Γιαν Τζουό μαζί με τον Λαοσί Καπατσούλια Παναγιώτη, τον Τζιάο Λιάν Σταυράκο Μάριο και τον Γεν. Γραμματέα του Κέντρου KΕ.ΠΟ.ΣΑ.Π. "ΦΟΙΝΙΚΑΣ" κ. Ανδρέα Κωστόπουλο, υποδέχθηκαν τον κ. Ουέν Τζουν και παρέθεσαν γεύμα προς τιμή των καλεσμένων, στο Κλαμπ Τουρής στα Ολύμπια.
Το απόγευμα του Σαββάτου, η αποστολή του ΕΠΟΣ έφθασε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πύργου, όπου ο Δάσκαλος Γιαν Τζουό αφού σύστησε τον Πρόεδρο του E.Π.Τε.Πο.T. στους παρευρισκόμενους, απένειμε τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Δ.Σ. του ΕΠΟΣ στον Κινέζο Δάσκαλο. Στη συνέχεια οι δάσκαλοι του ΕΠΟΣ Καπατσούλιας Παναγιώτης και Άντριου Μπάνερ, απένειμαν στον δάσκαλο Γου Ουεν Τζουν αναμνηστικές πλακέτες και άλλα ενθύμια και ο δάσκαλος Βασιλόπουλος Ιωάννης με την Ομάδα Σαολίν Ρόου Τσουάν Θεσσαλονίκης του παρέδωσε ιδιοχείρως τον Όρκο του Ιπποκράτη σε Πάπυρο. Στη συνέχεια ο Λαοσί Ουέν Τζουν δώρισε σε όλους τους Λαοσί του ΕΠΟΣ, από μια καλλιγραφία που έγραψε ο ίδιος.
Στις 6:00 το απόγευμα, ξεκίνησε το πρώτο μέρος του σεμιναρίου, το οποίο περιελάμβανε την διδασκαλία της φόρμας [Κιν.: èrshísì shì tàijí quán 二十四式太极拳]. Η φόρμα αυτή είναι η πιο διαδεδομένη και εξασκείται από το περισσότερο κόσμο, όχι μόνο στη Κίνα αλλά και παγκοσμίως. Σκοπός της είναι να δώσει στον ασκούμενο μια εισαγωγή στα βασικά στοιχεία του Ται Τζι Τσουάν, διατηρώντας την παραδοσιακή μορφή του στυλ της οικογένειας Γιανγκ [Κιν.: yáng shì tàijí quán 杨式太极拳]. Το ΕΠΟΣ επέλεξε αυτή τη φόρμα για διδασκαλία, με σκοπό να δείξει στους προχωρημένους σπουδαστές την συνάφεια του Ται Τζι Τσουάν με το Σαολίν Ρόου Τσουάν, και να εισαγάγει τους αρχάριους συμμετέχοντες και τους μικρούς σπουδαστές σε ένα τελείως διαφορετικό στυλ άσκησης.
Την Κυριακή 19 Ιουνίου, 2016, το πρωί ξεκίνησε το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, όπου ο Λαοσί Γου Ουέν Τζουν, δίδαξε Μπατζί Τσουάν [Κιν.: bā jí xiǎo jià yīlù 八极小架一路], το στυλ των Οκτώ Επιθέσεων. Και αυτή η φόρμα ήταν επιλογής του ΕΠΟΣ. Όχι μόνο γιατί το Μπατζι έχει σημαντικές επιρροές από το Σαολίν, καθώς ο ιδρυτής του Wu Zhong [Κιν.: wú zhōng 吳鍾 1712 ~ 1802]), έμεινε και σπούδασε έξι χρόνια στο ναό Σαολίν, αλλά γιατί το Μπατζί Τζουάν διατηρεί ακόμα την μεγάλη του φήμη στην Κίνα και σύμφωνα με την παράδοση, για να διδαχθεί κάποιος Μπάτζι θα πρέπει να γνωρίζει ήδη κάποιο άλλο στυλ.
Μετά την ολοκλήρωση της διημερίδας, η οποία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, ο Λαοσί Γου Ουέν Τζουν, απένειμε τα Δελτία Μέλους του Κέντρου Τσανγκτσούν σε 150 Σπουδαστές και Σπουδάστριες του ΕΠΟΣ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί του.
Στη συνέχεια η Διοίκηση του Κέντρου του Πύργου παρουσία του Δάσκαλου Καπατσούλια, παρέθεσαν αποχαιρετιστήριο γεύμα προς τιμή των καλεσμένων τους και η αποστολή αναχώρησε για την επιστροφή στην Αθήνα.