| Καιρός στην Αθήνα: 12°C - Eνημέρωση: 22/01/2025 9:50 ΠΜ
Την Κυριακή 12 Ιουνίου, 2016, πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση των δασκάλων μελών του E.Π.Τε.Πο.T. με τον Λαοσί και Πρόεδρο του Κέντρου Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū 长春 经开 国学 武道研究会], κ. Γου Ουέν Τζουν. Η προγραμματισμένη αυτή συνάντηση έγινε στα πλαίσια γνωριμίας και υποδοχής του Μεγάλου Κινέζου Δασκάλου, από όλους τους Λαοσί και Τζιάο Λιαν του ΕΠΟΣ.
Στις 11 το πρωί της Κυριακής, ο κ. Γου Ουέν Τζουν μαζί με τη σύζυγό του κα Τζι Τζάο Σια και συνοδευόμενος από τον Διεθνή αντιπρόσωπο του Κέντρου Λάο Σι Τσιμπινουδάκη Γιώργο, έφθασε στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν Αθήνας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Γενικό Διευθυντή του ΕΠΟΣ και επίσημο εκπρόσωπο του Κέντρου στην Ελλάδα, Λάο Σι Σταυρίδη Ιορδάνη [Σι Γιαν Τζουό] τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΚΕΣΑ, Λαοσί Κατακαλαίο Δημήτρη και όλους τους παρευρισκόμενους Λαοσί και Τζιάο Λιαν.
Ο κ. Ουέν Τζουν, ευχαρίστησε τα μέλη για την υποδοχή και μίλησε με ιδιαίτερη χαρά για την συνεργασία του Κέντρου Τσανγκ Τσουν με το ΕΠΟΣ. Αναφέρθηκε εκτενώς στους στόχους του κέντρου και την συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο του Τζιλίν και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του, για την ανταπόκριση που έχει βρει στη χώρα μας η συνεργασία αυτή. Όλοι οι δάσκαλοι μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί του και να δουν την καλοσύνη, την απλότητα και το μεγαλείο ενός κορυφαίου δασκάλου, χαμηλών τόνων, αλλά με σημαντικότατο έργο.
Ο κ. Τσιμπινουδάκης έκανε μια ιστορική αναφορά στη συνεργασία του με το Κέντρο του Τσανγκ Τσουν και τον Δάσκαλο Ουέν Τζουν και τη σπουδαιότητα αυτής της πολύ δυνατής συνεργασίας, μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Ευχαρίστησε τον Δάσκαλο Σι Γιαν Τζουό για την ουσιαστική συμβολή του στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θετική ανταπόκριση των Δασκάλων του ΕΠΟΣ, η οποία σηματοδότησε την έναρξη μίας εξαιρετικής διεθνούς συνεργασίας, με βάση την Κίνα.
Ολοκληρώνοντας είπε: Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, πως ο φίλος μου Σι Γιαν Τζουό, είναι ο καταλληλότερος να αναλάβει την θέση μου στο Κέντρο Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν σύντομα, αφού οι υποχρεώσεις μου, δεν μου επιτρέπουν να είμαι διεθνής αντιπρόσωπος πλέον.
Η επίσκεψη του δασκάλου Ουέν Τζουν στην Ελλάδα είναι ιστορικής σημασίας για το ΕΠΟΣ. Όχι μόνο γιατί καθορίζει την έναρξη μιας δυνατής, αδελφικής συνεργασίας σε επίπεδο χωρών, αλλά αναγνωρίζεται το ΕΠΟΣ ως πλέον σοβαρός φορέας των Κινέζικων Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών και η Ελλάδα γίνεται το επίκεντρο της Ευρώπης στην ανάπτυξη των Κινέζικων Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών, το παράδειγμα της οποίας ακολουθούν χώρες με μεγάλη ανάπτυξη και δυναμικό στο χώρο, όπως η Ρωσία, η Ισπανία, κλπ, γεγονός που θέτει τη χώρα μας σε θέση ισχύος.
Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο του Τζιλίν, ένας από τους πλέον σοβαρούς και καταξιωμένους φορείς Κινέζικων Πολεμικών Τεχνών, Παραδοσιακών και Μοντέρνων, είναι πλέον στο πλάι του ΕΠΟΣ και έτοιμο να στηρίξει κάθε προσπάθεια της χώρας μας προς αυτή τη κατεύθυνση. Δήλωσε ο Δάσκαλος Γιαν Κουνγκ.
Στη συνέχεια, ο κ. Ουέν Τζουν, υπέγραψε και απένειμε ιδιοχείρως τα διπλώματα των δασκάλων, Λαοσί και Τζιάο Λιάν, ενώ για να ευχαριστήσει τους παρευρισκομένους συνεργάτες του, αποφάσισε να διδάξει μια φόρμα εισαγωγής στο στυλ Πι Κουά [Κιν.: pīguà quán 劈掛拳], ένα στυλ ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Κίνα και στις άλλες χώρες, που προέρχεται ιστορικά από το στυλ Τονγκ Μπι του ναού Σαολίν και από την περίοδο της δυναστείας των Μινγκ, διδασκόταν σε στρατιωτικούς, που λόγω της δυναμικής του, χρησιμοποιείτο από αυτοκρατορικούς φρουρούς και υψηλόβαθμους αξιωματούχους.