| Καιρός στην Αθήνα: 13°C - Eνημέρωση: 12/22/2024 11:50 ΠΜ
Ο Δάσκαλος Κατακαλαίος Δημήτρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Είναι Δάσκαλος 34ης γενεάς, άμεσης διαδοχής από το ναό Σαολίν και ένας από τους επίσημα διαπιστευμένους δασκάλους του Ελληνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαολίν [ΕΠΟΣ].
Ο Σιφού Κατακαλαίος Δημήτρης, ξεκίνησε τις πολεμικές τέχνες σε σχετικά μεγάλη ηλικία, καθώς το αυστηρό οικογενειακό του περιβάλλον δεν του επέτρεπε τέτοιου είδους ενασχόληση. Ως φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ξεκίνησε το 1984, Σότοκαν Καράτε, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου παρέδιδε μαθήματα ο δάσκαλος Τετσούο Οτάκε.
Έξι μήνες μετά, εγκατέλειψε, καθώς η λαχτάρα του για το Κουνγκ Φου, είχε γίνει επιτακτική ανάγκη. Ξεκίνησε τότε μία αναζήτηση, σχεδόν δύο χρόνων, όπου επισκεπτόταν τη μία σχολή μετά την άλλη, ώσπου το 1986, παραβρέθηκε ως θεατής, σε ένα από τα πρωταθλήματα που διοργάνωσε η τότε Ομοσπονδία Κουνγκ Φου Ελλάδος [ΟΚΦΕ].
Εκεί, κέντρισε το ενδιαφέρον του, η ομάδα του Σιφού Σταυρίδη Ιορδάνη, ενός από τους δασκάλους και ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας, ο οποίος δίδασκε αφιλοκερδώς στις αλάνες και τα ρέματα όπου σήμερα βρίσκεται το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης στο ΟΑΚΑ. Έτσι, το 1986 σηματοδοτεί την έναρξη της ενασχόλησης του Σιφού Κατακαλαίου Δημήτρη, με το Πολιτισμό Σαολίν, υπό την καθοδήγηση του μεγάλου δασκάλου του Σαολίν στην Ελλάδα, Σι Γιάν Τζουό, Σταυρίδη Ιορδάνη.
Μετά από οκτώ συναπτά έτη εξάσκησης, το 1994, επισκέφθηκε το ναό Σαολίν του Σονγκσάν στην Κίνα, μαζί με το δάσκαλό του για να αξιολογηθεί και έλαβε επίσημα την άδεια να διδάξει Σαολίν Κουνγκ Φου από τον Αξιοσέβαστο δάσκαλο του Σαολίν, Σι Γιουνγκ Πο.
Το Σεπτέμβριο του 1994, άνοιξε την πρώτη του σχολή Σαολίν στην Ηλιούπολη, με την έγκριση του ίδιου του ναού Σαολίν. Το 1996, επισκέπτεται ξανά το ναό Σαολίν εκπαίδευση και αξιολόγηση, ενώ το 1997, είναι ο αρχηγός της πρώτης ελληνικής ομάδας, που παρουσιάζεται στο ναό Σαολίν και εκτελεί επίσημη επίδειξη, μπροστά στην Αίθουσα του Ηγούμενου, παρουσία του τωρινού αρχιερέα του ναού Σαολίν, Σι Γιουνγκ Σιν.
Την ίδια χρονιά, λαμβάνει και επίσημα τη πιστοποίηση του δασκάλου Σαολίν Κουνγκ Φου, από το ναό Σαολίν, όπως επίσης, και την κρατική πιστοποίηση και επάρκεια από την Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών της Λουογιάνγκ.
Το 1999, επισκέπτεται και πάλι το ναό Σαολίν, καθώς έπεται η χειροτονία στη θέση του Ηγούμενου, του Σεβάσμιου Σι Γιουνγκ Σιν, για να συνεισφέρει στην αναστήλωση του ναού Σαολίν και να υποβάλει τα σέβη του στον υπό χειροτονία Ηγούμενο Σι Γιουνγκ Σιν.
Έκτοτε, προσπαθεί ενεργά για την ορθή διάδοση του Σαολίν στην Ελλάδα και το 2002, εντάσσεται στα ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν.
Το 2003, καλείται να συνεισφέρει στην αναστήλωση του ναού του Μποντιντάρμα, Κουνγκ Σιανγκ, που βρίσκεται υπό την σκέπη του ναού Σαολίν. Εκεί, τελεί υπό την πνευματική καθοδήγηση του δασκάλου Γιαν Τσι και το 2004, λαμβάνει το χρίσμα του δασκάλου 34ης γενεάς Σαολίν και το γενεαλογικό όνομα του Σαολίν, Σι Γιαν Κουνγκ [κιν.: shì yán kōng 释延空], από τον Σεβάσμιο Σι Γιουνγκ Σιν.
Το 2010 παρουσιάζει μαζί με το δάσκαλό του Σι Γιαν Τζουό, την πρώτη ομάδα Ελλήνων δασκάλων του Σαολίν, άμεσης διαδοχής από το ναό Σαολίν του ΕΠΟΣ.
Στα πλαίσια της διεύρυνσης και της διάδοσης του πολιτισμού Σαολίν και του Πολιτισμού Σαολίν στον Ελλαδικό χώρο, του ανατίθεται το 2011, το έργο της ίδρυσης και της διεύθυνσης του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Αθήνας.
Την 23η Μαρτίου 2016, πιστοποιείται ως Δάσκαλος του Σαολίν Τσουάν [Κιν.: Shàolínquán 少林拳] από το Κέντρο Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν - E.Π.Τε.Πο.T. [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū长春 经开 国学 武道研究会] και την Ένωση Κοινωνικών και Αθλητικών Εκπαιδευτών του Τσανγκτσούν [Κιν.: Chángchūn Jīngkāi shèhuì tǐyù zhǐdǎoyuán xiéhuì 长春经开社会体育指导员协会] με Αριθμό Μητρώου: 201603230001.