| Καιρός στην Αθήνα: 15°C - Eνημέρωση: 22/01/2025 12:50 ΜΜ
Ο Δάσκαλος Άντριου Μπάννερ, γεννήθηκε στο Σέπτον Μάλετ του Μπρίστολ, το 1972, από πατέρα Άγγλο και μητέρα Ελληνίδα και είναι ένας από τους Επίσημα Διαπιστευμένους Δασκάλους Πολεμικών Τεχνών του ΕΠΟΣ [4ο Ντουάν Ουέϊ Μέσου Επιπέδου], με μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία, Τσιν Να [κιν.: qínná 擒拿], Τσι Γκον [κιν.: qìgōng 气功], Μπα Ντουάν Τζιν [κιν.: bāduànjǐn 八段锦] και Τσαν Τσι Τζιαν [κιν.: chǎnqìjiàn 产气健].
Η αγάπη του για τις πολεμικές τέχνες ξεκινάει από τα πρώτα του σχολικά χρόνια, όταν η οικογένεια του μετακομίζει στο πολυπολιτισμικό Λονδίνο. Σε ηλικία 9 ετών έρχεται στην Ελλάδα και 11 ετών ξεκινάει Οκινάουα Καράτε, στη σχολή του Δημήτρη Βουτσινά, με αποτέλεσμα 18 ετών να έχει ήδη μαύρη ζώνη και 2 νταν.
19 ετών επιστρέφει στην Αγγλία για σπουδές, όπου ξεκινάει να μαθαίνει μαχητικό Ουίνγκ Τσαν. Δυστυχώς όμως, κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, το 1993, κατακερματίζει την σπονδυλική του στήλη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Τότε ανακαλύπτει τη σημασία του διαλογισμού και της αυτοπαρατήρησης.
Όταν μετά από χρόνια αναρρώνει, είναι πλέον πεπεισμένος, πως υπάρχει κάτι πέρα από τις πολεμικές τέχνες, που είναι η πνευματική φώτιση. Η συγκεκριμένη αυτή χρονική περίοδος της ζωής του είναι ίσως η σημαντικότερη και η γνωριμία με τους δασκάλους Κωστόπουλο Γιάννη και Δελή Γιώργο, καταλυτική. Και οι τρεις μαζί ξεκινούν μαζί ένα μαραθώνιο πνευματικής αναζήτησης, που διήρκεσε 3 ολόκληρα χρόνια.
Το 1998, ο Σιφού Κωστόπουλος πήρε την απόφαση να επικοινωνήσει με τον ναό Σαολίν και να επισκεφθεί την Κίνα, με σκοπό να γνωρίσει την αληθινή παράδοση και να βρει έναν δάσκαλο. Έχοντας προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έτοιμος για το μεγάλο ταξίδι, ενημερώνεται από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Ναού Σαολίν, για έναν Έλληνα δάσκαλο αναγνωρισμένο επίσημα από το Σαολίν και αποφασίζει να έρθει σε επαφή μαζί του. Η συνάντηση αυτή ήταν καθοριστική για την υπόλοιπη ζωή του και αυτομάτως ενημερώνει τους Πνευματικούς του φίλους Μπάννερ και Δελή για αυτή την εξέλιξη. Και οι τρεις γίνανε δεκτοί από τον δάσκαλο Σι Γιαν Τζουό [κιν.: shì yán zhuō 释延卓], ιδρυτή του ΕΠΟΣ και επίσημο εκπρόσωπο του Σαολίν στην Ελλάδα, σαν Προσωπικοί μαθητές του.
Προσπαθώντας να αναπληρώσει το χαμένο χρόνο, εκτός από Σαολίν Κουνγκ Φου, μελετάει μαζί με το δάσκαλο του, σε καθημερινή βάση, ανθρώπινη φυσιολογία, Κινέζικη Ιατρική, Τσινά, Τσι Κονγκ και Τσαν Τσι Τζιάν.
Το 2000, επισκέπτεται τη Σαγκάη για δουλειές, όπου για πρώτη φορά μελετά βουδιστικά κείμενα και βρίσκει την ευκαιρία να επισκεφτεί αρκετούς Ναούς από το Σουτζού μέχρι τη Γκουαντζού. Έκτοτε, έχει επισκεφτεί αρκετές φορές την Κίνα, μελετώντας τον κινέζικο πολιτισμό.
Το 2008 ο Σιφού Μπάννερ, αποφασίζει να εμβαθύνει στη φιλοσοφία Τσαν του Σαολίν και αφιερώνει τα επόμενα 4 χρόνια σε αυτή την καλλιέργεια με τη συνδρομή και την καθοδήγηση του δάσκαλου Σι Γιαν Τζουό.
Το 2011, έχοντας αξιολογηθεί, από τον δάσκαλό του, λαμβάνει επίσημα την άδεια να διδάξει τις ήπιες Μορφές άσκησης του Σαολίν.
Το 2012 και το 2013, εκπαιδεύεται κοντά στον Δάσκαλο Σι Γιαν Κουνγκ [κιν.: shì yán kōng 释延空], ιδρυτή και διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Αθήνας, κατόπιν εντολής του Δάσκαλου του.
Στα πλαίσια της διεύρυνσης και της διάδοσης του Πολιτισμού Σαολίν, ο Σιφού Μπάννερ, έχοντας την εσωτερική επιθυμία να μεταδώσει τη γνώση του, αναλαμβάνει το σύλλογο Α.Σ.Σ.Γ.Κ. Λευκός Λωτός, σαν υπεύθυνος διδασκαλίας στο Τσι Κονγκ και στο Τσαν Τσι Τζιάν τον Ιανουάριο του 2014.
Τον Ιούλιο του 2015 επισκέπτεται τη Κίνα με το δάσκαλό του και την ομάδα Ελλήνων δασκάλων του ΕΠΟΣ, για να δώσει αξιολογήσεις στην Κρατική Λαϊκή Ακαδημία Γουσού της Λουογιάν, Τμήμα Πολεμικών Τεχνών του Σαολίν όπου μετά από επιτυχημένη αξιολόγηση, πιστοποιήθηκε επίσημα για επάρκεια διδασκαλίας στο Σαολίν Ρόου Τσουάν [εξειδικευμένες γνώσεις και κοντά όπλα], και του απενεμήθει το Πτυχίο του με Αριθμό Πιστοποίησης: 20091018. Με την παραδοσιακή τελετή μέσα στον ναό Σαολίν γίνεται αποδεκτός σαν μαθητής του Σεβάσμιου Σι Γιουνγκ Σιν. Με τον Αρ. 01286791 εγγράφεται στο Μητρώο του Ναού Σαολίν, με το γενεαλογικό όνομα Σι Γιαν Γι [Κιν.: shìyányì 释延意] και ανήκει πλέον στη 34η γενεά άμεσης διαδοχής του Σαολίν. Τιμώντας όμως την αλυσίδα διαδοχής του Δασκάλου του Σι Γιαν Τζουό, κρατά το όνομα Σι Χανγκ Τσιάν [κιν.: shìhéngqiáng 释恒强] .
Την 23η Μαρτίου 2016, πιστοποιείται ως Δάσκαλος του Σαολίν Τσουάν [Κιν.: Shàolínquán 少林拳] από το Κέντρο Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν - E.Π.Τε.Πο.T. [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū长春 经开 国学 武道研究会] και την Ένωση Κοινωνικών και Αθλητικών Εκπαιδευτών του Τσανγκτσούν [Κιν.: Chángchūn Jīngkāi shèhuì tǐyù zhǐdǎoyuán xiéhuì 长春经开社会体育指导员协会] με Αριθμό Μητρώου: 201603230002.
Στις 29 Μαΐου, 2016 του απονέμεται Δίπλωμα 4ου Ντουάν, Αναγνωρισμένου από το Ελληνικό Κράτος και την Ομοσπονδία Γου Σου - Κουνγκ Φου.