| Καιρός στην Αθήνα: 13°C - Eνημέρωση: 12/22/2024 11:50 ΠΜ
Στο Σαολίν, εκτός από τον Σεβάσμιο Ηγούμενο, την ομάδα παρουσίασης Σαολίν Κουνγκ Φου, που πολλοί συγχέουν με τους μαχητές μοναχούς, τα κτήρια, τις αίθουσες και τα ιστορικά κειμήλια του μοναστηριού, υπάρχουν και κάποιοι, λιγοστοί δάσκαλοι που δύσκολα διακρίνει κανείς που σηκώνουν στη πλάτη τους μεγάλα κομμάτια, αυτού του εκτεταμένου συστήματος που έχει διαμορφωθεί στη διάρκεια 1500 χρόνων και ονομάζουμε Πολιτισμό Σαολίν.
Για να αποκτήσουν Έλληνες λάτρεις του Πολιτισμού Σαολίν, μια όσο το δυνατόν εμπεριστατωμένη γνώση για το Σαολίν, ο δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό, θέλησε να τους γνωρίσει με τον Σεβάσμιο Δάσκαλο Σι Γιουνγκ Τσιαν [κιν.: shǒuzuò shì yǒng qián fǎshī 首座释永乾法师 | 1946 -], έναν από τους Πέντε Αρχιερείς του ναού Σαολίν [Κιν.: wǔ wèi zhǔ fǎ fǎshī 五位主法法师] και επικεφαλή του Ντάρμα, το Δάσκαλο Σι Γιαν Λιν [κιν.: shì yán lín fǎshī 释延琳法师] επικεφαλή του Φαρμακείου και το Δάσκαλο Σι Γιαν Τζουάνγκ [κιν.: shì yán zhuāng 释延庄 | 1964 - ], έναν από τους εξαίρετους δασκάλους τους Σαολίν Κουνγκ Φου.
Η αποστολή συνάντησε τον δάσκαλο Σι Γιουνγκ Τσιαν, στον κοιτώνα του. Ο δάσκαλος Σι Γιουνγκ Τσιαν, είναι ο πρώτος μοναχός που ήρθε στο Σαολίν και έγινε μαθητής του Πατριάρχη του Σαολίν του Σεβάσμιου Σι Σινγκ Τζεν [κιν.: shìxíngzhèng dàshī 释行正大师 / 1914 – 1987]. Είναι επιφορτισμένος με την ορθή τήρηση του Ντάρμα και βρίσκεται στην επόμενη θέση από τον Ηγούμενο. Από τους πιο διάσημους μαθητές του είναι ο Σι Γιαν Μινγκ. Ο δάσκαλος υποδέχθηκε την αποστολή του ΕΠΟΣ, προσφέροντας φρούτα και τσάι και συνομίλησε μαζί τους, για διάφορα θέματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη ζωή και το έργο του Σεβάσμιου Σι Σινγκ Τζεν και τη πορεία του Μοναστηριού, καθώς και για την προσπάθεια που έχει γίνει από τον Σεβάσμιο Ηγούμενο Σι Γιουνγκ Σιν [κιν.: shìyǒngxìn fāngzhang 释永信方丈] τα τελευταία 18 χρόνια για την αναβίωση του Πολιτισμού και της Κουλτούρας του Σαολίν αλλά και την προστασία του Πανάρχαιου Μοναστηριού, του ονόματός του και της φήμης του.
Στη συνέχεια, η αποστολή του ΕΠΟΣ, συναντήθηκε με τον δάσκαλο Σι Γιαν Τζουάν, τον υπεύθυνο ύλης και διδασκαλίας του Πολιτισμού Σαολίν. Ο δάσκαλος μόλις είδε την αποστολή, διέκοψε την επίβλεψη της εξάσκησης, της ομάδας παράστασης, για να υποδεχθεί τους Έλληνες φίλους. Χάρηκε πάρα πολύ που ξανασυνάντησε κάποια από τα μέλη της ομάδας, με τους οποία είχε γνωριστεί στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ, στο Λονδίνο. Ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τζουάν, πέρασε ένα πολύ εποικοδομητικό πρωινό με τους Έλληνες φίλους, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Δάσκαλο Σι Γιαν Τζουό, με τον οποίο τους συνδέει μακροχρόνια φιλία.
Ο επόμενος δάσκαλος που γνώρισε η αποστολή, ήταν ο διευθυντής του Φαρμακείου του Σαολίν, Δάσκαλος Σι Γιαν Λιν, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το έργο της αναδόμησης της Ιατρικής του Σαολίν και την εξάπλωσή της. Ο δάσκαλος υποδέχθηκε τα μέλη της αποστολής στο γραφείο του, όπου τους πρόσφερε τσάι και μίλησε μαζί τους, για την κρίση στην Ελλάδα, για την οικονομική κατάσταση που κλονίζει την ανθρωπότητα, και παρότρυνε όλους να μπορέσουν να αντέξουν και να συνεχίσουν, γιατί πρέπει να προσφέρουν και να βοηθούν τον κόσμο που τους έχει ανάγκη. Ενημέρωσε επίσης τον δάσκαλο Γιαν Τζουό, για την δημιουργία παραρτήματος του Φαρμακείου του ναού στην πόλη Τζενγκτσόου. Ο δάσκαλος Γιαν Λιν ήταν ιδιαίτερα ευτυχής και χαρούμενος που ξαναείδε πολλά από τα μέλη που είχε γνωρίσει στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ στο Λονδίνο, τον περασμένο Οκτώβριο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκτενώς στην ιατρική του Σαολίν, τις μεθόδους θεραπείας, το Σαολίν Τσι Γκον ενώ μοιράστηκε ιστορίες του παρελθόντος, σε μία ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα.
Η ομάδα κατά την περιήγησή της στο ναό Σαολίν, συνάντησε και άλλους δασκάλους, όπως τους Σι Ντε Αν και Σι Γιαν Ρου, γνωστοί φίλοι των δασκάλων Σι Γιαν Τζουό και Σι Γιαν Κουνγκ, από τα παλιά, αλλά και τον δάσκαλο Σι Γιαν Γου, που ειδικεύεται στο Τσι Γκον και την καλλιγραφία.