| Καιρός στην Αθήνα: 12°C - Eνημέρωση: 22/01/2025 9:50 ΠΜ
Η ανοικτή πρόσκληση του Σεβάσμιου Ηγούμενου Σι Γιουνγκ Σιν [κιν.: shìyǒngxìn fāngzhang 释永信方丈], προς τον Δάσκαλο Σι Γιαν Τζουό [κιν.: shì yán zhuō 释延卓], ιδρυτή και διευθυντή του [ΕΠΟΣ], από τον Οκτώβριο του 2014, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Φεστιβάλ Σαολίν του Λονδίνου, για να επισκεφτεί μαζί με τους δασκάλους του Ελληνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαολίν, τους θερινούς μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, 2015, επισημοποιήθηκε στις 30 Μαΐου, 2015.
Λαμβάνοντας την επιστολή της επίσημης πρόσκλησης από το ναό Σαολίν του Σονγκ Σαν της Κίνας, ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό [Σταυρίδης Ιορδάνης], ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΠΟΣ, για την προετοιμασία αποστολής επίσημης αντιπροσωπείας από την Ελλάδα. Η αντιπροσωπεία θα συμμετείχε σε πρόγραμμα πολιτιστικών ανταλλαγών, μαζί με άλλες 20 σχεδόν χώρες, διαδοχικά κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, 2015, όπως το Κέντρο Μποντιντάρμα από τη Ρωσία [Master Rogov Viacheslav], το Κέντρο Σαολίν του Ντένβερ από το Κολοράντο, αντιπροσωπεία από τη Γαλλία με το δάσκαλο Yanmai, το Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν Ινδίας με το δάσκαλο Kanishka, κλπ. [Σύνδεσμος]
Στις 17 Ιουλίου το πρωί, τοπική ώρα, υπό την δροσιά της καλοκαιρινής βροχής, το λεωφορείο με την Ελληνική αποστολή έφθασε στην Πύλη του Βουνού του ναού Σαολίν και έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σεβάσμιο Ηγούμενο Σι Γιουνγκ Σιν, ο οποίος προσκάλεσε τον Δάσκαλο Σι Γιαν Τζουό και την αντιπροσωπεία στην Αίθουσα του Ηγούμενου. Οι δύο δάσκαλοι ήταν ιδιαίτερα ευτυχείς για αυτό το ευοίωνο σημάδι του καιρού και αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις, όπως αρμόζει σε πολύ καλούς και παλιούς φίλους.
Ακολούθησε, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η επίσημη παρουσίαση στο ναό Σαολίν, των νέων δασκάλων του ΕΠΟΣ, ενώπιον του Ηγούμενου. Στη συνέχεια, όλοι μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά, συνομίλησαν μαζί του και μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους και τον ενθουσιασμό τους. Ήπιαν τσάι μαζί με τον Ηγούμενο και τον ενημέρωσαν για την πορεία του Σαολίν στην Ελλάδα. Ο Σεβάσμιος Σι Γιουνγκ Σιν, φανερά ικανοποιημένος από το έργο που γίνεται στην Ελλάδα συμβούλεψε τους νέους δασκάλους αλλά και τους παλαιότερους, ότι ο δρόμος που επέλεξαν δεν είναι εύκολος και απαιτεί σκληρή καθημερινή δουλειά. Στη συνέχεια οι νέοι δάσκαλοι, καταγράφηκαν και αυτοί στα μητρώα του ναού και ο Ηγούμενος τους έδωσε την άδεια να περιηγηθούν ελεύθερα στους χώρους του ναού Σαολίν και να συνομιλήσουν με άλλους δασκάλους και μαθητές.
Η Ελληνική αποστολή περιηγήθηκε στους χώρους του μοναστηριού, όπου ο Δάσκαλος Σι Γιαν Κουνγκ [κιν.: shì yán kōng 释延空] Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Αθήνας [ΠΟΚΕΣΑ], εξήγησε την 1500 χρόνων ιστορία του μοναστηριού, παρουσιάζοντας τις αίθουσες, τα κειμήλια, και τα ιστορικά μνημεία του Σαολίν.