| Καιρός στην Αθήνα: 13°C - Eνημέρωση: 12/22/2024 11:50 ΠΜ
Στις 12 Ιουλίου, 2016, η αποστολή του ΕΠΟΣ, επισκέφθηκε το ναό της Σπηλιάς του Ανέμου, Φενγκ Σουέ [Κιν.: fēng xué sì 风穴寺], το ναό που διαφύλαξε τη κληρονομιά του Σαολίν, μετά την μεγάλη καταστροφή του 1928. Η εννεαμελής ομάδα, με επικεφαλή τον δάσκαλο Σι Γιαν Τζουό [κιν.: shì yán zhuō 释延卓] έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σεβάσμιο Δάσκαλο Σι Γιουνγκ Χε, στην Αίθουσα του Ηγούμενου.
Ο Δάσκαλος Σι Γιουνγκ Χε υποδέχθηκε τον μαθητή του από την Ελλάδα, με ιδιαίτερη χαρά αλλά και με κάθε επισημότητα. Ο δάσκαλος Γιαν Τζουό ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων αναστήλωσης του ναού, την ανερχόμενη πορεία του μοναστηριού, σε δασκάλους και μαθητές αλλά και την αύξηση των πιστών που προσέρχονται σε αυτό καθημερινά. Μέσα στο χρόνο αναστηλώθηκε ο Πύργος της Καμπάνας και τώρα ανακαινίζεται η Παγόδα του 7ου Πατριάρχη [Κιν.: chánzōng qī zǔ zhēn chánshī 禅宗七祖贞禅师], που κατασκευάστηκε το 738Κ.Ε. από τον Αυτοκράτορα Σουάν Τζονγκ [Κιν.: Xuánzōng 唐玄宗 | 685 – 762] της δυναστείας Τανγκ.
Μετά την συνομιλία με τον γηραιό δάσκαλο και τον μοναχό Σι Γιαν Γου [Κιν.: shì yán wù 释延悟] 34ης γενεάς του Σαολίν, δάσκαλος και μαθητής παρέθεσαν συνέντευξη στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι του Ρουτζόου [Κιν.: rǔ zhōu shì 汝州市] και το τηλεοπτικό κανάλι της επαρχίας Χονάν, τα οποία κατέγραφαν το γεγονός της επίσκεψης μαζί με άλλα μέσα ενημέρωσης. Στη συνέχεια, ο δάσκαλος Γιαν Τζουό παρέδωσε στον Δάσκαλο Γιουνγκ Χε, τιμητική πλακέτα εκ μέρους του ΕΠΟΣ, για την προσφορά του και την στήριξή του στην διάδοση και εξάπλωση των Πολεμικών Τεχνών της Παραδοσιακής Ορθόδοξης Σχολής του Σαολίν [Κιν.: Shàolín chuántǒng zhèngzōng wǔgōng 少林传统正宗武功], στην Ελλάδα.
Οι Δάσκαλοι Γιαν Γου και Γιαν Τζουό αντάλλαξαν προσωπικές καλλιγραφίες και στη συνέχεια, η νεοσύστατη ομάδα Σαολίν Κουνγκ Φου του ναού [Κιν.: Fēngxué sì wǔsēng tuán风穴寺武僧团], παρουσίασε μια όμορφη επίδειξη με ποικίλες δεξιότητες του Σαολίν, παρουσία δεκάδων επισκεπτών και προσκυνητών, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο ναό της Σπηλιάς. Ο Σεβάσμιος Ηγούμενος προσκάλεσε την αποστολή για γεύμα στην χορτοφαγική αίθουσα του μοναστηριού και αργότερα όταν οι μοναχοί αποσύρθηκαν για τον απογευματινό διαλογισμό, οι δάσκαλοι της Ελληνικής αποστολής Κατακαλαίος Δημήτρης [Σι Γιαν Κουνγκ], Καπατσούλιας Παναγιώτης [Σι Μιάο Γιν] και Αλτάνης Θεόδωρος [Σι Μιάο Τζου], συνοδεύοντας τον Δάσκαλο Σταυρίδη Ιορδάνη [Σι Γιαν Τζουό], ξενάγησαν την ομάδα στις αίθουσες με την μοναδική αρχιτεκτονική των Εννέα Δράκων [Κιν.: jiǔlóng cháo 九龙朝], τα μνημεία και τα ιστορικά του κειμήλια, απολαμβάνοντας το υπέροχο καταπράσινο και γαλήνιο τοπίο του μοναστηριού.