| Καιρός στην Αθήνα: 12°C - Eνημέρωση: 22/01/2025 9:50 ΠΜ
Στις 16 Ιουλίου, 2016, στις 9 το πρωί, η αποστολή του ΕΠΟΣ, έφθασε στο ναό Σαολίν, σύμφωνα με την προκαθορισμένη επίσημη επίσκεψη έπειτα από την επίσημη πρόσκληση του Ναού Σαολίν. Ο κ. Ουάνγκ Γιου Μιν, παρέλαβε και συνόδευσε τους Έλληνες Σπουδαστές και Δασκάλους από την κεντρική είσοδο οδηγώντας τους στην Αίθουσα του Ηγούμενου, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Ηγούμενο Σι Γιουνγκ Σιν [κιν.: shìyǒngxìn fāngzhang 释永信方丈].
Μετά το πολύ εγκάρδιο καλωσόρισμα, ο δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό [κιν.: shì yán zhuō 释延卓] ενημέρωσε τον Κινέζο δάσκαλο για την πρόοδο και την επιτυχή πορεία του Σαολίν στην Ελλάδα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής άκουγαν με προσοχή πίνοντας τσάι με τους υπόλοιπους μοναχούς. Ο Σεβάσμιος Ηγούμενος, φανερά ικανοποιημένος από την ανάπτυξη του Πολιτισμού Σαολίν στην Ελλάδα, δήλωσε πως η Ελλάδα έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του και τρέφει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ελληνικό πολιτισμό.
Στη συνέχεια, ακολουθώντας το πρωτόκολλο, ο δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό, παρέδωσε στον Σεβάσμιο Ηγούμενο, ένα αντίγραφό του Παρθενώνα, δώρο από την Ελλάδα καθώς και μία τιμητική πλακέτα από Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαολίν για την 20ετή προσφορά του στην ανάπτυξη και διάδοση του Πνεύματος και της κουλτούρας του Σαολίν. Τιμητική πλακέτα παρέδωσε επίσης και στον κ. Ουάνγκ, για την προσφορά του στο διεθνές γραφείο του ναού Σαολίν. Με τη σειρά του ο Ηγούμενος δώρησε σε όλα τα μέλη της αποστολής ένα κομπολόι από αρωματικό σανταλόξυλο, βιβλία και διάφορα άλλα αναμνηστικά, τονίζοντας πως όλοι οι Δάσκαλοι, οι Δασκάλες, οι Σπουδαστές και οι Σπουδάστριες του ΕΠΟΣ μπορούν να θεωρούν το ναό Σαολίν σπίτι τους και ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι, ενώ τους παρότρυνε να μην ξεχνούν τις αξίες του Σαολίν την ειρήνη, τη μεγαλοψυχία, την αγάπη και τη συμπόνια.
Ολοκληρώνοντας, προσέφερε στον Έλληνα Δάσκαλο δύο βιβλία τα οποία έχει γράψει ο ίδιος, το Σαολίν ο Ναός της Καρδιάς μου και το Φωτισμένη Φύση.
Η αποστολή του ΕΠΟΣ αφού φωτογραφήθηκε με τον Δάσκαλο Σι Γιουνγκ Σιν και τους παρευρισκόμενους μοναχούς στην αίθουσα του Ηγούμενου, περιηγήθηκε στους χώρους του αρχαίου μοναστηριού και αργά το απόγευμα αναχώρησε για την επιστροφή.