| Καιρός στην Αθήνα: 12°C - Eνημέρωση: 22/01/2025 9:50 ΠΜ
Το 8ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών Νοτίου Ελλάδος «Μάχιμος Λέων» που φιλοξενήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μάχιμος Λέων, με υπεύθυνο της διοργάνωσης τον προπονητή κ. Δ. Καπέλλο και υπό την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, με μια αξιόλογη εμφάνιση της ομάδας του ΕΠΟΣ, σε ένα κατάμεστο γήπεδο.
Με τη συμμετοχή περισσότερων από 30, Κέντρων από όλη την Ελλάδα και 300 Σπουδαστών και αθλήτριων, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε τεχνικές αυτοάμυνας, σκιαμαχίες, φόρμες, όπλα, και αγώνες σε κατηγορίες Σέμι, Λάϊτ και Φουλ Κόντακτ, αγώνες ΜΜΑ, αγώνες Μουάι Τάι και αγώνες Κικ Μπόξινγκ.
Πριν την έναρξη του Φεστιβάλ ο Εκπαιδευτής κ. Δ. Καπέλλος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Π.Τ κύριο Σμιάρη Θωμά, τον Δήμαρχο του Ξυλοκάστρου κ. Ανδρικόπουλο Ηλία, τον Γενικό Διευθυντή του ΕΠΟΣ κύριο Σταυρίδη Ιορδάνη και όλους τους συμμετέχοντες Δασκάλους για την υλοποίηση αυτού του εξαιρετικού Φεστιβάλ απονέμοντας τους ένα αναμνηστικό κύπελλο ως ενθύμιο.
Ο Δήμαρχος κ. Ανδρικόπουλος, συνεχάρη την όλη πρωτοβουλία της εκδήλωσης, τους πκπαιδευτές, τους Σπουδαστές και τις Σπουδάστριες και το Σώμα Διαιτησίας. Απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό προς όλους τους παρευρισκομένους, τονίζοντας πως τέτοιες διοργανώσεις είναι προβολή όχι μόνο για τις πολεμικές τέχνες αλλά και για την Ελληνική περιφέρεια κι ευχήθηκε και του χρόνου να συνεχιστεί αυτή η σπουδαία παράδοση.
Στη συνέχεια κήρυξε την έναρξη του Φεστιβάλ, που ήταν ανοικτό για όλες τις πολεμικές τέχνες, δίνωντας τη σειρά του στην επιδεικτική ομάδα Φοίνικας του ΚΕ.ΠΟ.ΣΑ. Πύργου, που παρουσίασε το εσωτερικό στυλ «Σαολίν Πα Τουάν Τζιν» [Κιν.: Shàolín bāduànjǐn 少林八段锦], ενθουσιάζοντας το κοινό.
Οι Σπουδαστές και Σπουδάστριες της ομάδας που εκπροσώπησε το ΕΠΟΣ σε αυτό το Φετιβάλ, προερχόταν από 7 Συλλόγους με επικεφαλή τον Δάσκαλο Ιορδάνη Σταυρίδη και τους Δασκάλους Κατακαλαίο Δημήτρη, Κοκκάλα Λάμπρο, Καπατσούλια Παναγιώτη, Αλτάνη Θεόδωρο, Δελή Γιώργο, Βασιλόπουλο Ιωάννη, Καπάϊ Αντριάν, Σταυράκο Μάριο, Μπάνερ Άντριου και τις δασκάλες Αντωνίου Ευσταθία, Σταυρίδου Αλεξάνδρα και Αντάρη Κωνσταντίνα.
Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ γίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναού Σαολίν. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ>