Το 5ο Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν & το 2ο Φεστιβάλ Φίλων ΕΠΟΣ. στο Ναύπλιο, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου όπου όλοι οι θεατές, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να γνωρίσουν από κοντά τον Πολιτισμό και την Κουλτούρα του Σαολίν, αλλά και άλλες Παραδοσιακές Πολεμικές Τέχνες.
Περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες από 15 κορυφαίες σχολές στην Ελλάδα, συμμετείχαν στο Φεστιβάλ του οποίου τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Σιφού Δημήτρης Παπαβασιλείου του Κ.Σ. Πολεμικών Τεχνών Ν. Ελλάδας, με τη συνεργασία και τη στήριξη του Δήμου Ναυπλιέων, του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) Ναυπλίου και την Αιγίδα του Ελληνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαολίν.
Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαολίν [ΕΠΟΣ] και οι συνεργαζόμενοι Σύλλογοι του, συμμετείχαν με 150 Σπουδαστές και Σπουδάστριες, οι οποίοι παρουσίασαν άοπλες και ένοπλες φόρμες δεξιότητας από την παράδοση του Σαολίν.
Πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, ο Σιφού Παπαβασιλείου τίμησε όλους τους Δάσκαλους που στήριξαν τη διοργάνωση με τη παρουσία τους, αναμνηστικό κύπελλο και στον ιδρυτή του ΕΠΟΣ Δάσκαλο Σταυρίδη Ιορδάνη - Σι Γιαν Τζουό, απένειμε ένα αναμνηστικό για την επί 30 χρόνια προσφορά του στο Πολιτισμό Σαολίν. Στη συνέχεια το ΕΠΟΣ κάλεσε τους κάτοχους 1ου Ντουάν Μέσου Επιπέδου [μαύρων ζωνών], Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Αντάρη Κωνσταντίνα, Τακάκη Δανάη και Σταυρίδου Αλεξάνδρα, της ΟΑΣΚΦ Αριστόμαχος καθώς και την Κωστοπούλου Μαριάνα, Θεοδωροπούλου Αναστασία και Αλτάνη Φιλίτσα του ΚΕΠΟΣΑΝΕ Φοίνικας, και τους απένειμε έπαινο για την συνεχή τους παρουσία και την πρόοδο τους.
Στη συνέχεια οι Σπουδαστές και οι Σπουδάστριες της Αληθινής Ατραπού και ο Δάσκαλος του Κέντρου της Θεσσαλονίκης, Βασιλόπουλος Ιωάννης, παρέδωσαν ένα ξυλόγλυπτο σήμα του ΕΠΟΣ, φιλοτεχνημένο από τον Σπουδαστή Χρήστο Καναρίδη.
Η ομάδα του Σιφού Παπαβασιλείου σηματοδότησε την έναρξη του φετινού φεστιβάλ με μια ομαδική φόρμα Χουνγκ Γκα, την οποία χειροκρότησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, θεατές και συμμετέχοντες. Στη συνέχεια η ομάδα Σαολίν Ρόου Τσουάν Πύργου, μάγεψε τους θεατές με τις δεξιότητες Μαλακής Γροθιάς, ενώ η αυλαία έκλεισε με μια επίδειξη Γιονγκ Τσουν Τσουάν από την ομάδα του Σιφού Παντελιά Αντώνη.
Ακολούθησε ένα ποικίλο θέαμα από Σπουδαστές και Σπουδάστριες όλων των ηλικιών με φόρμες, τεχνικές μάχης, αυτοάμυνες, στοχομαχίες, αγώνες, που χάρισε σε όλους ένα πολύ όμορφο κυριακάτικο πρωινό.
Με την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ, ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό [Σταυρίδης Ιορδάνης], δήλωσε:
Ευχαριστώ θερμά το Δήμο Ναυπλιέων, το Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ., τον καλό μου φίλο Σιφού Παπαβασιλείου Δημήτρη, τους φίλους Δασκάλους, του γονείς και τους εξαιρετικούς συμμετέχοντες που βοηθούν κάθε χρόνο στην πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν, που προάγει το Πνεύμα, τη Φιλία και την Ευγενή Άμιλλα στις Πολεμικές Τέχνες. Εύχομαι και του χρόνου να καταφέρουμε, να συναντηθούμε και να προσφέρουμε ακόμη μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σε όλους.
Αφιέρωμα στο φεστιβάλ γίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναού Σαολίν. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ