Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, 2016 το βράδυ, έγινε η 1η Συνάντηση μεταξύ των Ελλήνων Μελών του Κέντρου Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν [Κιν.: Chángchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū 长春经开国学武道研究会] και των Δασκάλων του ΕΠΟΣ στη λέσχη του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Ουράνιος Δράκος στη Νέα Σμύρνη. Κύριοι ομιλητές, ο κύριος Τσιμπινουδάκης Γιώργος εκπρόσωπος του Κέντρου Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν και ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαολίν.
Η συνάντηση ξεκίνησε με εισαγωγή και πληροφορίες για το έργο του Κινεζικού K.E.Π.Τε.Πο.T. και το Διευθυντή και ιδρυτή του, Κύριο Γου Ουέν Τζουν [Κιν.: Wǔwén Jūn 武文军] από τον Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαολίν Δάσκαλου Σι Γιαν Τζουό, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων:
Επιτρέψτε μου να πω ενημερωτικά, μια και βρίσκομαι εδώ, ότι τις τελευταίες ημέρες είχαμε ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Συγκροτήσαμε μια καινούργια συνεργασία, με το Κέντρο Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν, μια προσωπική μου επιλογή που έγινε μετά από πολύ ώριμη σκέψη και προσεκτικό έλεγχο. Ο Δάσκαλος Γου Ουέν Τζουν, σήμερα κατέχει επίσημα το 6 Ντουάν από την Κινεζική Ένωση Γουσού, είναι Εθνικός Εκπαιδευτής, επίσημο μέλος της Ένωσης Γουσού Κίνας και Διατηρεί το τίτλο του Εθνικού Κριτή Α’ κατηγορίας. Είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη αγάπη για τις Κινεζικές πολεμικές τέχνες, με όραμα και ακέραιο χαρακτήρα στοιχεία που συνάδουν και με εμένα προσωπικά αλλά και με τις αξίες και τις αρχές του ΕΠΟΣ. Σαν Δάσκαλοι οφείλουμε να προσπαθούμε συνεχώς να εξελισσόμαστε και να προσφέρουμε απλόχερα γνώσεις σε όλους μας του Σπουδαστές και τις Σπουδάστριες. Με βασικό γνώμονα λοιπόν τη σωστή μάθηση φτάσαμε σαν διοίκηση σε αυτή τη μεγάλη συμφωνία, που μόνο καλά έχει να προσφέρει και να συμβάλλει θετικά στην περαιτέρω εξέλιξη των δράσεων του ΕΠΟΣ.
Αμέσως μετά ο κύριος Τσιμπινουδάκης χαιρέτησε τους παρόντες και καλωσόρισε το Δάσκαλο Γιαν Τζουό στο Κινέζικο Κέντρο και στην Ανοικτή Ένωση Κοινωνικών και Αθλητικών Εκπαιδευτών του Τσανγκτσούν [Κιν.: Chángchūn Jīngkāi shèhuì tǐyù zhǐdǎoyuán xiéhuì 长春经开社会体育指导员协会].
Στη συνέχεια παρουσίασε τη δομή του Διδακτικού έργου του Μοντέρνων αλλά και των Παραδοσιακών Κινεζικών Πολεμικών Τεχνών κι έκανε αναλυτική παρουσίαση των κανονισμών αλλά και του τρόπου που λειτουργεί το Κέντρο Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν.
Με το πέρας της ανοιχτής συζήτησης ο Κύριος Τσιμπινουδάκης έκανε την εξής δήλωση:
Ελπίζω να σας φανώ σήμερα χρήσιμος. Ελπίζω όμως πολύ περισσότερο να σας φανώ χρήσιμος στη διάρκεια των επόμενων ετών -και μετά από σήμερα, βέβαια- να συμβάλω και να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στη σπουδαία δράση που αναλαμβάνετε. Το Κέντρο Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν, στο οποίο ανήκω , ιδρύθηκε το 2014 από τον Κύριο Γου Ουέν Τζουν και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου του Πολιτισμού, των γραμμάτων και των Πολεμικών Τεχνών του Τζιλίν. Η συνεργασία με το Δάσκαλο Γιαν Τζουό και το ΕΠΟΣ στηρίζεται στην αρχή των κοινών μας συμφερόντων –στο βαθμό που το πετυχαίνουμε-, της κοινής μας αντίληψης και την προσπάθεια όσο το δυνατόν καλύτερης εκπλήρωσης των κοινών στόχων στον κοινό παρονομαστή που μπορούμε να βρούμε. Είναι μια πρωτοβουλία, που ελπίζω να υλοποιείται όλο και πιο έντονα στο μέλλον, για την ορθή ανάπτυξη και διάδοση των Κινεζικών Πολεμικών Τεχνών στην Ελλάδα.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις και τις τελικές παρατηρήσεις των συμμετεχόντων δασκάλων.