Το καθιερωμένο Φεστιβάλ ΜΥΓΔΟΝΙΑ είναι ένας θεσμός με τον οποίο ολοκληρώνονται τα πολιτιστικά δρώμενα κάθε έτους και που φέτος έγινε για 10η συνεχόμενη χρονιά και 6η συνεχόμενη χρονιά με συμμετοχές από το εξωτερικό. Πρόκειται για μια εκδήλωση που τα μέλη, οι σπουδαστές, οι σπουδάστριες και οι δάσκαλοι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν, περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία, καθώς συναντώνται με όλα τα Πολιτιστικά Κέντρα Σαολίν του ΕΠΟΣ, για να μοιραστούν μαζί καινούργιες ελπίδες και να αναπολήσουν παλιότερες στιγμές, γεμάτες διδασκαλία και πολιτισμό Σαολίν.
Το 6ο Διεθνές και 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών ΜΥΓΔΟΝΙΑ, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 (17.00μ.μ.) και την Κυριακή 26 (9.00π.μ.) Νοεμβρίου 2017, στο αθλητικό κέντρο Λαγυνών του Δήμου Λαγκαδά, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών, τον Α.Σ.Γ.Α.Γ.Σ.Κ. Μυγδονία και το Δήμο Λαγκαδά υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαολίν, όπως και κάθε χρόνο έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ κάνοντας μια λαμπρή παρουσία, με μία ομάδα 60 Σπουδαστών και Σπουδαστριών που προερχόταν από τα Σωματεία με τα οποία συνεργάζεται. Την αποστολή με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή του ΕΠΟΣ Δάσκαλο Σταυρίδη Ιορδάνη και τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΚΕΣΑ Δάσκαλο Κατακαλαίο Δημήτρη, συνόδευαν οι δάσκαλοι, Αντωνίου Έφη, Κοκκάλας Λάμπρος, Καπατσούλιας Παναγιώτης, Καλογερόπουλος Ιωάννης, Καναβός Διονύσης, Αλτάνης Θεόδωρος, Σταυράκος Μάριος, Σταυρίδου Αλεξάνδρα, Αλεξίου Σπύρος, Βασιλόπουλος Ιωάννης, Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος , Αντάρη Κωνσταντίνα και Τακάκη Δανάη.
Το Σάββατο 25, στις 5 το απόγευμα ξεκίνησε το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων, του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών στο κατάμεστο στάδιο των Λαγυνών όπου, το κοινό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, είχε καταφθάσει για να απολαύσει το πλούσιο θέαμα από όλα τα είδη των πολεμικών τεχνών, που παρουσίασαν δεκάδες σύλλογοι και σωματεία, με περισσότερους από 600 συμμετέχοντες. Πέντε ξεχωριστοί χώροι είχαν διαμορφωθεί, αγωνιστικά γήπεδα [αρένες] είχαν τοποθετηθεί, για να φιλοξενήσουν τέχνες μάχης, όπως το κικ μποξινγκ, ΜΜΑ κλπ, τέχνες Καράτε και τέχνες Κουνγκ Φου, αντίστοιχα. Στην περιοχή των κινέζικων πολεμικών τεχνών, την ευθύνη και την εποπτεία έχουν σύμφωνα με τους κανονισμούς και το καταστατικό της ΕΟΠΤ, οι δάσκαλοι του ΕΠΟΣ, οι οποίοι τελούν χρέη κριτών, διαιτητών, γραμματείας και οργανωτικής επιτροπής. Το φεστιβάλ ξεκίνησε μετά τον εναρκτήριο χαιρετισμό από τον Αντιδήμαρχο Λαγκαδά κύριο Κουτλιάνο Νικόλαο.
Στη πλατφόρμα του Κουνγκ Φου, στο πρώτο μέρος υπήρξε επιδεικτική παρουσία σπουδαστών και ομάδων, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσία με αξιολόγηση ικανότητας, δυσκολίας και ηλικιακά κριτήρια. Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε ομαλά στις 9 το βράδυ, με απονομή μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων.
Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, 2015, το δεύτερο και τελευταίο μέρος των εκδηλώσεων ξεκίνησε στις 9 το πρωί με την παρουσίαση όλων των δασκάλων και την απονομή τιμητικών πλακετών.
Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση σπουδαστών τόσο ατομικά όσο και ομαδικά του ΕΠΟΣ, οι οποίοι παρουσίασαν τεχνικές και φόρμες με γυμνά χέρια και όπλα από την τεράστια παρακαταθήκη του Πολιτισμού Σαολίν. Σαολίν Κουνγκ Φου, Σαολίν Ρόου Τσουάν, Σαολίν Ρόου Χο Γκουν, Σαολίν Ντάο, Σαολίν Τζιάν, Σαολίν Γκουν, Σαολίν Φαν και Σαολίν Γιουάν Τσαν.
Οι διοργανώσεις αυτές έχουν σαν απώτερο σκοπό την απόκτηση εμπειριών. Όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτές, καλλιεργούμε συνεργασία και Ευγενή Άμιλλα. Είναι μια γιορτή για τις Πολεμικές Τέχνες και για το λόγο αυτό, θεωρείται από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα του είδους. Το ΕΠΟΣ, είχε μια δυναμική παρουσία σε όλα τα επίπεδα. Σε επίπεδο σπουδαστών, από πρωτοεμφανιζόμενους σπουδαστές και σπουδάστριες πολύ μικρής ηλικίας έως προχωρημένου επιπέδου. Σε επίπεδο δασκάλων. Σε επίπεδο διαιτησίας. Σε επίπεδο Γραμματειακής υποστήριξης. Σε επίπεδο γονιών, φίλων, συνοδών και κοινού. Για ακόμα μία φορά το ΕΠΟΣ αποσαφήνισε, ότι έχει στόχο και όραμα, δήλωσε ο Δάσκαλος Κατακαλαίος Δημήτρης.
Αφιέρωμα στο φεστιβάλ γίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναού Σαολίν. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ>