Σχετικά με τον Ελληνικό Πολιτιστικό Οργανισμό Σαολίν



Ελληνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαολίν Ελλάδας

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαολίν [Ε.Π.Ο.Σ] [κιν.: shàolín xīlà wénhuà zǔzhī 少林希腊文化組织], δημιουργήθηκε το 2011 από τον Επίσημα Αναγνωρισμένο Έλληνα Δάσκαλο 34ης Γενεάς του Μοναστηριού Σαολίν του Σονγκσάν, Σι Γιαν Τζουό [Σταυρίδη Ιορδάνη], σύμφωνα με την επίσημη οδηγία και την επίβλεψη του Ναού Σαολίν του Σονγκσάν της Κίνας.

Με τη δημιουργία του Ε.Π.Ο.Σ ο Ναός Σαολίν [κιν.: Sōng Shān Shàolínsì 嵩山少林寺] ελπίζει να προωθήσει την ορθή, υγιή, άρτια και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της κουλτούρας και του Πολιτισμού του Σαολίν στην Ελλάδα και να παρουσιάσει με πληρότητα και ακρίβεια τη διδασκαλία και τη Παράδοση του Σαολίν και κάθε τέχνης που συνδέεται με αυτό.

Το Σαολίν δεν είναι μόνο ένα σημαντικό κομμάτι της Κινέζικης Παράδοσης και κουλτούρας αλλά αποτελεί ένα σημαντικό μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του παγκόσμιου πολιτισμού. Για το λόγο αυτό η UNESCO την 1η Αυγούστου 2010, αναγνώρισε το Ναό Σαολίν σαν Πολιτιστικό Μνημείο της Ανθρωπότητας και το κατέταξε σαν Μνημείο Εξέχουσας Παγκόσμιας Σημασίας. Καθώς στο σύγχρονο κόσμο αποτελεί επιτακτική ανάγκη η αλληλοκατανόηση και οι πολιτιστικές ανταλλαγές, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση επικοινωνίας μεταξύ των χωρών, των εθνών, των θρησκειών και των πολιτισμών. Η πολιτιστική κληρονομιά του Σαολίν είναι από μόνη της το αποτέλεσμα της αρχαίας πολιτιστικής επικοινωνίας, και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ένταξη του κινέζικου έθνους στο παγκόσμιο πολιτισμό. Υπό την ηγουμενία του Σεβάσμιου Σι Γιουνγκ Σιν, ο ναός Σαολίν δίνει πλέον μεγαλύτερη σημασία στις διεθνείς πολιτιστικές ανταλλαγές και την εξάπλωση της κουλτούρας των 1.500 χρόνων του Σαολίν, προκειμένου να επωφεληθούν και άλλοι άνθρωποι, και να βοηθηθεί η κοινωνία.

Από τους αρχαίους χρόνους, το Σαολίν έδινε μεγάλη έμφαση στις πολιτιστικές ανταλλαγές με ξένες χώρες. Στη πραγματικότητα, η κουλτούρα του Σαολίν έφθασε σε πλήρη ανάπτυξη μετά από μία διαρκή ιστορική πορεία συνεχών πολιτιστικών ανταλλαγών. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την άνθιση των διεθνών πολιτιστικών ανταλλαγών, ο Πολιτισμός του Σαολίν έχει εξαπλωθεί στο εξωτερικό, μέσα από ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών ανταλλαγών.

Αυτό έκανε απολύτως αναγκαία την Ίδρυση Επίσημων Πολιτιστικών Κέντρων σε διάφορα μέρη του κόσμου, από το ναό Σαολίν του Σονγκσάν. Ο σκοπός αυτών των κέντρων είναι να διαφυλάξουν και να προωθήσουν την ορθή, υγιή, άρτια και ολοκληρωμένη Πολιτιστική Κληρονομιά και τις Τέχνες του Σαολίν. Να παρέχουν πληροφορίες και να εγγυηθούν την αξιοπιστία, την πληρότητα και την ακρίβεια στη διδασκαλία και τη διάδοση της Κουλτούρας του Σαολίν .

Η λειτουργία του Ελληνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαολίν έχει ως σκοπούς:

1. την αποδοχή μελών που αγαπούν το Σαολίν 2. την εκπαίδευση και πιστοποίηση των Τεχνών του Σαολίν σε όλη την Ελλάδα
3. την παροχή δίαυλου επικοινωνίας μεταξύ των φίλων και ένθερμων υποστηρικτών του Σαολίν
4. να εγγυηθεί την αξιοπιστία, την πληρότητα και την ακρίβεια στη διάδοση και εξάπλωσή του

Ο Πολιτιστικός μας Οργανισμός έχει τρεις βασικούς στόχους:

1. Να ενώσει τους ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα σε μια κοινή προσπάθεια διάδοσης της πολιτιστικής κουλτούρας του Σαολίν σε όλη την Ελλάδα.
2. Να προάγει τις διεθνείς πολιτιστικές ανταλλαγές, και την ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης.
3. Να διατηρήσει τη πληρότητα και την ακρίβεια των τεχνών του Σαολίν.

Ο Πολιτιστικός μας Οργανισμός διατηρεί τις ακόλουθες αρχές:

1. Προστασίας και διάδοσης της παράδοσης του Σαολίν.
2. Διαχείριση και λειτουργία του πολιτισμού Σαολίν στη σύγχρονη εποχή.
3. Βοήθεια στη προστασία της παράδοσης του Σαολίν.