Το Ί Τσιν Τσιν [Κιν.: yì jīn jīng 易筋经], μπορεί να μεταφραστεί ως Ασκήσεις Αλλαγής / Μεταμόρφωσης Μυών & Τενόντων. Αποτελείται από 12 ασκήσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη ισχυρών και ευέλικτων μυών και τενόντων. Ανήκουν στο κλασικό ρεπερτόριο των ασκήσεων κινεζικού θεραπευτικού τσιγκόνγκ [Κιν.: Jiàn shēn qìgōng 键身氣功] του Σαολίν και μαζί με το Πα Τουάν Τζιν [Κιν.: Bā duàn jǐn 八段錦] και τις διαλογιστικές κυκλικές κινήσεις Τσαν Γιουάν Γκον [Κιν.: chán yuán gōng禪圓功] δίνει μια ισχυρή βάση για την ολοκλήρωση όλων των μαχητικών ασκήσεων Γου Γκονγκ [Κιν.: wǔgōng 武功].
Η εξάσκηση στο Ί Τσιν Τσιν του Μποντιντάρμα, βελτιώνει την εξωτερική δύναμη [Κιν.: lì 力] του σώματος καθώς επίσης και την ευλυγισία [Κιν.: róu 柔].
Μέσω του Ί Τσιν Τσιν, οι μοναχοί Σαολίν διδάσκονται πώς να «αναπτύξουν» την εσωτερική τους ενέργεια Τσι [Κιν.: qì 氣] σε ένα υψηλό, αδρό επίπεδο και πώς να την χρησιμοποιούν για την βελτίωση της υγείας τους αλλά και για να μετατρέψουν τα φυσικά τους σώματα από αδύναμα σε δυνατά. Μετά λοιπόν την εξάσκηση στο Ί Τσιν Τσιν, οι μοναχοί παρατηρούν πως όχι μόνον βελτίωσαν την υγεία τους αλλά αύξησαν αρκετά και την δύναμη τους.
Όταν η προπόνηση αυτή ενώθηκε με τις φόρμες των πολεμικών τεχνών, τότε εξελίχθηκαν και βελτιώθηκαν και οι μαχητικές τους τεχνικές. Αυτή η αλλαγή σημάδεψε ένα ακόμα βήμα στην ανάπτυξη των πολεμικών τεχνών του Σαολίν.
Το Ί Τσιν Τσιν, αποτελεί την μίξη της Ινδικής Παραδοσιακής Γιόγκα [Κιν.: yújiā 瑜伽] και του Ινδικού Κάλαριπαγιάτου [Κιν.: yìndù wǔshù 印度武术] (Kalaripayattu), μίας αρχαίας ινδικής πολεμικής τέχνης από το Καλάρι, τη σημερινή Κεράλα, ένα κράτος στη νοτιοδυτική ακτή της Ινδίας. Η φιλοσοφία του Κάλαριπαγιατ είναι το Ντάρμα-Γιούντα [Σανσκρ.: धर्मयुद्ध | Dharma-Yudha], που σημαίνει ο Ευγενής Πόλεμος. Το Ντάρμα-Γιούντα, ξεκινά μόνον εάν ο μαχητής ακουμπήσει το δεξί χέρι του δασκάλου του με το δεξί του χέρι και το στήθος και το χέρι του αντιπάλου του. Αυτή η πράξη σημαίνει ότι η μάχη μπορεί να ξεκινήσει μόνον διαμέσου του μυαλού και εφόσον το εγκρίνει η καρδιά.
Η βάση αυτής της δουλειάς, οι φυσικές ασκήσεις που ονομάζονται Λόχαν Σι Πα Σόου [Κιν.: luóhàn shíbā shǒu 罗汉十八手], δηλαδή τα 18 χέρια των Λόχαν, ενσωματώθηκαν στο Τσι Γκον και τις πολεμικές τέχνες που εξασκούνταν στο Ναό Σαολίν.
Ονόματα στάσεων Ί Τσιν Τσιν:
1) Wei Tuo Παρουσιάζει το Γουδοχέρι [Κιν.: Wéi tuó xiàn chǔ shì 韦驮献杵势]
2) Wei Tuo Παρουσιάζει το Γουδοχέρι [Κιν.: Wéi tuó xiàn chǔ shì 韦驮献杵势]
3) Wei Tuo Παρουσιάζει το Γουδοχέρι [Κιν.: Wéi tuó xiàn chǔ shì 韦驮献杵势]
4) Ακουμπώντας τα αστέρια σε κάθε πλευρά [Κιν.: Zhāi xīng huàn dòu shì 摘星换斗势]
5) Τράβηγμα 9 αγελάδων από τις ουρές τους [Κιν.: Dào zhuài jiǔ niúwěi shì 倒拽九牛尾势]
6) Εμφάνιση νυχιών και διασκορπισμένων φτερών [Κιν.: Chū zhǎo liàng chì shì 出爪亮翅势]
7) 9 φαντάσματα τραβούν ξίφος [Κιν.: Jiǔguǐ bá mǎdāo shì 九鬼拔马刀势]
8) Βύθιση των τριών σωματικών ζωνών [Κιν.: Sān pán luòdì shì 三盘落地势]
9) Ο Πράσινος Δράκος εμφανίζει τα νύχια του [Κιν.: Qīnglóng tàn zhǎo shì 青龙探爪势]
10) Η Τίγρης που επιτίθεται στο θήραμά της [Κιν.: Wò hǔ pū shí shì 卧虎扑食势]
11) Σκυφτός Χαιρετισμός [Κιν.: Dǎ gōng shì 打躬势]
12) Κουνώντας την ουρά [Κιν.: Diàowěi shì 掉尾式]